avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbatere mostenire

Buna ziua!Am o problema foarte grava si am nevoie de o elucidare rapida.Tatal meu a murit in urma cu 14 ani iar mama traieste .Suntem 3 frati, doua surori si un frate ,cel din urma s-a casatorit si a ramas impreuna cu mama in casa parinteasca. Nu am dezbatut mostenirea nici acum insa el si sotia lui vor acte pe casa excluzandu-ne pe mine si sora mea . Mama mea nu e de acord si vrea sa ne fac act de vanzare- cumparare mie si surorii mele pentru ca el o terorizeaza impreuna cu sotia lui o agreseaza verbal si psihic cu dorinta de a o omori.
Cat costa dezbaterea mostenirii, se poate face in absenta fratelui si mama poate sa ne faca mie si sourorii mele act de vanzare excluzandu-l pe el de la mostenire? Ce alta cale legala ar avea in cazul in care dureaza mult dezbaterea sa il evacueze pe el si sotia lui din casa?
Cel mai recent răspuns: ContSters362803 , utilizator 17:23, 7 Iulie 2015
3% din valoarea masei succesorale !Succesiunea se va dezbate judiciar ,urmare neintelegerilor . Nu va poate exclude de la mostenire.
succesiunemostenire a scris:

poate sa ne faca mie si sourorii mele act de vanzare excluzandu-l pe el de la mostenire?

Fratele nu poate fi exclus de la mostenirea tatalui sau, legea ii confera dreptul de a mosteni.
In acest coeficient de 3% din valoarea masei succesorale,
este inclus si impozitul datorat statului sau sunt doar
taxele notariale?
Multumim
regina_recuperari a scris:

3% din valoarea masei succesorale !Succesiunea se va dezbate judiciar ,urmare neintelegerilor . Nu va poate exclude de la mostenire.

In acest coeficient de 3% din valoarea masei succesorale,
este inclus si impozitul datorat statului sau sunt doar
taxele notariale?
Multumim

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tata decedat in ianuarie 2015-dezbatere succesiune-informatii /costuri DocMadalina DocMadalina Notar sau instanta?Ar trebui sa ma grabesc,daca depasesc termenul de 6 luni o sa intervina alta taxe? (vezi toată discuția)
Succesiune Theo1987bia Theo1987bia Bună ziua. Tatăl meu a decedat în urma cu 2 luni, și am înțeles ca dacă noi moștenitorii (mama, eu, frate) dezbatem succesiunea înainte de a se ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral dupa parinti adrian67_sv adrian67_sv am o rugaminte: care sunt pasii ce trebuie parcursi pentru partajul succesoral, dupa ce a decedat si al doilea parinte? ce taxe sunt de platit, daca sunt ... (vezi toată discuția)