avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1026 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme legate de succesiune,testament...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme legate de succesiune,testament...

Problema sta in felul urmator... Tatal meu este fff.bolnav.Tatal meu detine impreuna cu mama mea un apartament si o masina veche.In momentul in care tatal meu moare,sora mea (sau mai bine zis cumnatul meu) doreste partea care i se cuvine(nu stiu exact ce le-ar reveni,dar deja se discuta despre asta...)...Cum putem face ca mama sa nu fie obligata sa vinda apartamentul in care sta pentru ai da surorii mele partea care i se cuvine ??? Ce putem face ??? Sfatuiti-ma !!!!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:47, 7 Aprilie 2011
Mama dvs nu este obligata sa vanda nimic.
Se va face o simpla succesiune: mamei ii vor reveni 1/2 din toate bunurile, dvs 1/4 si surorii dvs tot 1/4.
Toate aceste bunuri se vor "imparti" pe hartie
Abia dupa ce si mama dvs va deceda atunci veti fi obligat dvs sa vindeti, sau dupa caz sa-i platiti contravaloarea a ce-i va reveni
Stiu,dar cumnatul meu o influenteaza pe sora mea,astfel incat exista deja discutii aprinse legate de ceea ce v-am expus...
poate sa faca cata presiune vrea el!

Mama dvs nu este obligata sa vanda nimic
Din cate ati spus, tatal dvs nici nu a murit.... asa ca pot fi multe surprize

Daca sunt deja discutiile acestea, e bine ca mama dvs sa lamureasca foarte bine lucrurile, chiar sa faca act de vanzare-cumparare unuie dintre voi in timpul vietii, altfel veti sta in tribunale cu sora mult si bine.
din jumatatea de ap ce se presupune a fi a tatalui si intra in masa succesorala, mama mai ia 1/4, iar dvs impartiti egal cu sora, 3/4
dupa stabilirea cotei ce i se cuvine, sora o poate actiona in judecata pe mama si pe dvs pt iesire din indiviziune. mama si dvs, daca nu vreti sa-i cedati ap contra unei depagubiri pt cota dvs,sau sa-l vindeti si sa impartiti banii, cereti ca ap sa va fie atribuit si va trebui s-o despagubiti pe sora (18.75% din valoarea pe piata a ap, cam asta e cota surorii dvs din ap)
Ultima modificare: Joi, 7 Aprilie 2011
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept mostenire aurora1967 aurora1967 tata a mostenit o casa cu 5 cam si un teren aferent casei de425mp ,suntem 2 surori,iar mama cu tata au un ap de 2 cam ,ce mi se cuvine mie daca am renuntat la ... (vezi toată discuția)
Mostenire, testament, donatie, vanzare? magdaa magdaa Imi cer scuze...daca gresesc doar ce m-am inregistrat poate ar fi trebuit sa scriu intrebarea dar nu ma prea descurc...v-as multumi daca m-ati putea ajuta ... (vezi toată discuția)
Tatăl meu a decedat în 2005 și nu am făcut succesiunea până în prezent. a decedat și sora mea, dar mama trăiește. cum se vor stabili cotele moștenirii? Laurentiuflap Laurentiuflap Buna ziua Tatal meu a decedat in 2005 si nu am facut succesiunea pana in prezent , mama mai traieste . Pariintii au avut o fata si un baiat . Fata ... (vezi toată discuția)