avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... M-am pensionat anticipat. Pot sa lucrez cu contract de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

M-am pensionat anticipat. Pot sa lucrez cu contract de colaborare la o firma?

Pensionat anticipat.Pot lucra cu contract de colaborare la o firma?Multumesc anticipat pentru raspuns.
Nu puteti cumula pensia anticipata/anticipata partial cu alte venituri de natura profesionala.
Art. 118. — (1) În sistemul public de pensii, pot cumula pensia cu venituri provenite din situații pentru care asigurarea este obligatorie, în condițiile legii, următoarele categorii de pensionari:
a) pensionarii pentru limită de vârstă;
b) nevăzătorii;
c) pensionarii de invaliditate gradul III, precum și copiii,
pensionari de urmaș, încadrați în gradul III de invaliditate;
d) copiii, pensionari de urmaș, prevăzuți la art. 84 lit. a) și b).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionata anticipat MARY53 MARY53 PENSIONATA ANTICIPAT ,AM DREPTUL LA MUNCA CU TIMP PARTIAL? (vezi toată discuția)
Pensie anticipata parțial, cumulată cu alte venituri camilauris camilauris In ce conditii se poate cumula pensia anticipata partial cu veniturile realizate dintr-ul loc de munca? Daca ma pensionez anticipat partial as putea sa si ... (vezi toată discuția)
Pensionat anticipat partial versus af hagi hagi Un pensionat anticipat partial poate infiinta o asociatie familiala cu obiect de activitate administrare sau contabilitate condominii, sau se considera ... (vezi toată discuția)