va rog ajutati ma am o mare pb acum o luna s-a pronuntat o sentinta cu urm dispozitiv"Condamnă pe inculpatul ........pentru comiterea infracţiunii prevăzute de art. 208 alin 1 Cp combinat cu art. 209 alin 1 lit.a,g,i Cp cu aplicarea art. 74 lit a şi c Cp şi art. 76 lit c Cp la pedeapsa închisorii de 1 an. Suspendă condiţionat executarea pedepsei în baza art. 81 Cp, art. 71 alin 2 şi 5 Cp şi art. 64 lit a şi b Cp. Fixează termen de încercare de 3 ani, în baza art 82 Cp. Atrage atenţia asupra disp.art. 83 Cp văzând şi disp.art. 359 Cpp . Admite în baza art. 14 Cpp, art. 346 Cpp, art. 16 ind 1 Cpp şi art. 998-999 C civ acţiunea civilă a părţii vătămate-parte civilă .............."Obligă în solidar pe inculpaţii .......... şi ............ la plata sumei de 3118 lei în favoarea părţii civile ............""
pb este ca acum s-a mai deschis un dosar care are ca obiect urm. cauza " furtul (art.208 C.p.) + ART 209 ALIN 1 LIT A,E,G C.P." - despre aceata nici nu mai stiam intre timp incepusem sa ma cumintesc si cand cautam ceva pe portal am gasit si acest dosar care doar ce a fost inregistrat - intrebarea mea este ce se poate intampla si in acest dosar fiind suspendat ptr prima fapta , ar putea fi suspendata si aceatsa fapta .#-o
Din pacate acest nou dosar avand ca obiect o alta infractiune savarsita in termenul de incercare obliga judecatoru sa procedeze la revocarea suspendarii executarii primei pedepse aplicate ...aceasta pedeapsa se va adauga celei de-a doua pedeepse care va fi aplicata, acestea neputand fi contopite.
multumesc ptr raspuns, sa inteleg ca mai mult ca sigur cand se va solutiona si aceasta sentinta voi fi pedepsit cu inchisoare si se vor cumula ani de pe prima sentinat plus aceasta ce urmeaza?
exista vreo sansa sa nu fiu obligat sa fac inchisoare #-o
as mai avea o intrebare in cat timp trebuie sa achit cheltuielile de judecata din prima sentinta #-o
depinde foarte mult de data la care ati ramas definitiv la cea cu suspendare.
daca e de acum o luna inseamna ca faptele sunt concurente si se vor contopi.
daca nu ati fost arestat inseamna ca nu prezentati un pericol prea mare asa ca ar fi bine sa mergeti la instanta sa recunoasateti faptele astfel sa vi se poata aplica 320 ind 1 si puteti scapa foarte usor.
e pposibil ca instanta ce judeca acum cel de-al doilea dosar sa nu afle de acea suspendare si sa aplice tot o pedeapsa cu suspendare la cel de-al doile dosar.
succes.
buna ziua, am fost la primul termen se stie de prima hotarare am reusit sa vb cu av. din oficiu (pe care am discutat sa l platesc pana la urma) aesta a spus ca este posibil sa scap daca el o sa mearga pe art 68 indice 1- dupa parerea dvs este ok acest articol /? am uitat sa mentionez fapta este recunoscuta .
nu stiu daca e bine sa l platesc pe av din oficiu sau era mai bn sa mi angajez alt avocat?
Art 320 ind 1 apel
marcusel
buna ziua, multumesc tuturor ce ma pot ajuta.
Am un prieten ce a fost arestat in 2011 pentru furt calificat, iar la recursul arestarii preventive sa dispus ... (vezi toată discuția)