avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Copii de pe acte de identitate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Copii de pe acte de identitate

Buna ziua.

O persoana ar putea fi pedepsita daca da unei alte persoane copii de pe actul sau de identitate??

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mara_mica , utilizator 13:36, 10 August 2008
:D
In principiu nu. Poate cu exceptia cazului in care prin aceasta fapta ar fi complice la savarsirea unei infractiuni.
Prezinta speta mai detaliat.
Buna seara.
Unei cunostinte i-a cerut un asa zis "prieten" copie de pe cartea de identitate ( care acum e expirata ), iar ea din naivitate a dat copia. Acel " prieten" , dupa ce a primit copia, i-a zis ca e proasta si ca nu ar fi trebuit sa o dea. Ea nu a luat in seama, era ocupata cu scoala, a terminat scoala, apoi a plecat in vacanta la prietenul ei. Intre timp, a primit un telefon de la prietena acelui individ si i-a zis ca cineva a prins-o cu copia de pe actul ei de identitate. Fata nu prea a inteles ce a vrut sa zica, dar a spus ca ii pare rau ca are probleme din cauza asta. De fapt, din ce am inteles, cei care i-au cerut copia, au incercat sa se identifice cu ea pentru a muncii si, pana la urma cel care trebuia sa ii angajeze si-a dat seama ca ceva nu e in regula. Se pare ca i s-a cerut numarul de telefon celei care s-a identificat cu numele acela, dar ea a dat numarul de telefon al fetei cu copia. Apoi cel care trebuia sa o angajeze, a plecat la politie si a spus tot ce s-a intamplat si a dat numarul de telefon al fetei cu copia. Telefonul a fost ascultat de politie, dar fata vorbea la telefon cu prietenul ei.
E cam complicat, dar sper ca ati inteles ceva.

Teoretic, persoana care a dat copia nu a savarsit nicio infractiune, cel mult poate o contraventie.
Ce inseamna exact o contraventie? Ma scuzati dar nu prea cunosc termenii.

Poate fi acuzata de ceva daca a spus ca ii pare rau atunci cand a sunat-o individa sa ii spuna ca are probleme? Poate ca si atunci a fost ascultat telefonul. Politia ar putea sa spuna ca stia de ce a dat copia si ma gandesc ca atunci s-ar complica.
asta evident ca politia o va intreba : " de ce ai dat copia?" si atunci ca sa se scape, posesoarea buletinului, trebuie sa facaplangere la politie impotriva celor care i-au folosit copia buletinului ei, ticluind intre timp si un raspuns la intrebarea mentionata, care evident ca va fi pusa de catre politie.

av. vasilescu
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 August 2008
MYRA CIMPEAN , Avocat

Alte discuții în legătură

Ce pedeapsa primeste pt ca a dat o copie dupa permis violeta80 violeta80 ce pedeapsa se aplica unui cetatean, daca se afla ca el a dat o copie dupa permisul lui unui prieten. Acea copie probabil ca, prietenul a folosit-o de mai ... (vezi toată discuția)
Caz de abuz de incredere sau nu? va rog ajutati-ma ContSters75744 ContSters75744 Este vorba de o intamplare care dovedeste cat de prost poate fi omul. Am cunoscut aproximativ 4 ani un tip pe internet. De atunci pana in prezent am comunicat ... (vezi toată discuția)
Renuntare la plangere adisorul89 adisorul89 buna ziua..am o intrebare.. prietena mea a fost santajata de catre o persoana.. si am apelat la politie sa facut cercetari telefoane ascultate si dupa 1 luna ... (vezi toată discuția)