avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... caz de abuz de incredere sau nu? va rog ajutati-ma
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

caz de abuz de incredere sau nu? va rog ajutati-ma

Este vorba de o intamplare care dovedeste cat de prost poate fi omul.
Am cunoscut aproximativ 4 ani un tip pe internet. De atunci pana in prezent am comunicat pe internet si am jucat uneori jocuri online. Mentionez ca l-am cunoscut fata in fata acum o saptamana.
Saptamana trecuta acesta m-a contactat si m-a intebat daca pot sa gasesc cativa prieteni sa mergem la el acasa cu calculatoarele noastre sa jucam toti un joc tare. Mi-am sunat prietenii si le-am facut cunostinta.
Acesta le-a explicat despre ce este vorba si toti au fost de acord.
Ne-am intalnit toti i-am dat calculatoarele sa instaleze jocul si acesta a disparut cu ele si nu mai dam de el in nici un fel.
Am fost la politie si am facut o plangere, acesta a fost identificat si am aflat ca la adresa pe care o are in buletin nu mai locuieste de 5 ani.
Politia nu poate sa dea de el, iar prietenii pe care i-am adus dau vina pe mine.
Este posibil ca acestia sa faca plangere impotriva mea, si sa fiu acuzat de ceva din moment ce persoana respectiva nu este gasita?
Toti vor sa isi recupereze bunurile. Singura mea vina este ca am avut incredere intr-o persoana pe care nu o cunosteam foarte bine si ca i-am adus si pe ei.
Va rog daca ma puteti ajuta cu orice sfat.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: koleus , utilizator 04:49, 21 Ianuarie 2009
Poate fi intrunit continutul constitutiv al infractiunii de abuz de incredere , sanctionat la plangerea prealabila a partii vatamate, introdusa in termen de 2 luni de la data la care partea vatamata a cunoscut sau a putut cunoaste pe faptuitor.
Dvs nu vi se poate retine vreo vina in savarsirea vreun infractiuni.
Incercati sa-l identificati pe faptuitor prin orice mijloc si sa luati legatura cu acesta.
Oricum , agentii de politie vor efectua acte de cercetare in vederea identificarii si localizarii acestuia pt luarea de declaratii.

Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Ianuarie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Daca prietenii dvs. va cred ca nu ati fost "complicele" faptuitorului, si ca sunteti un "pagubit" ca si ei, chiar daca acestia va acuza ca sunteti vinovat, nu or sa formuleze nici o plangere impotriva dvs.
Ar fi bine ca si prietenii dvs. sa formuleze plangeri impotriva faptuitorului.
Pe de alta parte, prietenii dvs. chiar daca v-ar face plangere penala, dvs. ati fi scos de sub urmarire penala deoarece nu ati intentionat niciodata sa va pacaliti/pagubiti prietenii, fara existenta intentiei, neexistand infractiune.
Prietenii dvs. va pot facei responsabil pentru acest "incident' si urmarile sale insa nu puteti fi vinovat ca atunci cand s-au terminat jocurile, nici dvs. si nici prietenii dvs. nu v-ati luat calculatoarele acasa.
Faptuitorul a speculat si profitat de una din pasiunile dvs (ca sa nu spun slabiciune) .:"jocuri pe calculator".
Banuiesc ca toti ati fost de acord ca sa continuati jocurile urmatoarea zi! Sau nu?

Av. Cermak Iuliana
Poate exista coautorat , sau chiar complicitate , daca a existat intentia dvs de a coopera cu faptuitorii in vederea savarsirii infractiunii.
Din cele mentionate de dvs , nu reiese vinovatia dvs .
E foarte important ca prietenii dvs sa cunoasca faptul ca nu ati avut vreo intentie in a pune in aplicare rezolutia infractionala.
Au existat martori ?depozitiile martorilor pot fi apreciate in concret de catre agentii de politie.
Va sfatuiesc sa mergeti cat mai repede la politie, TOATA GASCA si sa faceti plangere impotriva individului. Totodata sa le dati politistilor adresa unde ati fost totii cu calculatoarele si mai important numarul de telefon al individului. Acum depinde de organele de politie cat o sa-si dea interesul. Oricum, voi stiti cine este ? Adica a fost identificata persoana ? Iar de gasit, daca si-a pastrat numarul de telefon, poate fi localizat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Ianuarie 2009
Blasim, utilizator
E important ca plangerea penala prealabila sa fie facuta de toate partile vatamate.
Oricum , actiunea penala este pusa in miscare chiar daca plangerea penala prealabila are ca titular numai o parte vatamata.
Dar , faptul ca aceasta are ca titulari toate partile vatamate le confera tuturor posibilitatea de a recupera prejudiciul efectiv cauzat .

Alte discuții în legătură

Amenintari cu moartea prin telefon si sms rindo rindo De aproximativ 2 ani un individ il ameninta cu moartea prin sute de mesaje telefonice si verbal pe fratele meu, incercand sa il desparta de prietena lui. Au ... (vezi toată discuția)
Vreau sa imi retrag o plangere! RGP RGP Ieri la amiaza mi s.a furat telefonul in autobuz nu am vazut fata individului nimic in schimb prietena mea la vazut la fata dar nu doreste sa fie implicata! Am ... (vezi toată discuția)
Nu stiu ce sa fac ( juridic vorbind) nicu44 nicu44 Problema mea este urmatoare In urma cu 12 zile am fost intr-un local, in stare de ebrietate ( se mai intampla, intelegeti si dvs) si mi-a fost furat telefonul ... (vezi toată discuția)