avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vreau sa imi retrag o plangere!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vreau sa imi retrag o plangere!

Ieri la amiaza mi s.a furat telefonul in autobuz nu am vazut fata individului nimic in schimb prietena mea la vazut la fata dar nu doreste sa fie implicata! Am fost la politie am dat o declaratie unde am precizat si numele persoanei care l a vazut pe individ! Astazi parintii fetei m.au sunat si au facut scandal pt ca am implicato pe fata ... ! Vreau sa stiu daca imi pot retragere plangerea ...si sa nu mai fiu cautata acasa de politisti pentru a-mi lua declaratii !
Cel mai recent răspuns: ILIE DORIN , Mediator 12:12, 9 Decembrie 2016
Buna ziua,
DA!
Este vorba de furt calificat, nu puteti retrage plangerea daca ati sesizat organul de UP, va puteti insa impaca cu faptuitorul daca il identificati.
odata initiat procesul prin plangerea penala organele judiciare sunt obligate sa faca lumina in caz si sa descopere infractorul pt tragerea la raspundere penala. Nu mai puteti stopa mersul procesului penal decat prin impacare sau mediere cu faptuitorul, daca si cand acesta va fi gasit. Declaratiile persoanei vatamate, ale martorilor, sunt acte minime de cercetare penala pe care nu le puteti opri devreme ce organul de cercetare a fost sesizat...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere plangere Tefic Tefic Buna ziua in data de 31.12.2014 am fost talharit mentionez nu au fost acte de violenta si as dori sa retrag plangerea depusa la Organele de cercetare oare cum ... (vezi toată discuția)
Impacarea in fata unui mediator in cazuri penale alexia28 alexia28 impacarea in fata unui mediator inlatura raspunderea penala? (vezi toată discuția)
Cum pot sa imi retrag plangerea? ammazon ammazon Am o dilema. Pe la sfarsitul lunii noiembrie am surprins in curtea locuintei mele aflata undeva la tara doua persoane care aveau intentia clara de a fura. Am ... (vezi toată discuția)