Revin cu cateva precizari referitoare la mesajul anterior:
Am o dilema. Pe la sfarsitul lunii noiembrie am surprins in curtea locuintei mele aflata undeva la tara doua persoane care aveau intentia clara de a fura. Am strigat la acele persoane care in momentul in care m-au vazut au sarit gardul ce imprejmuieste proprietatea si au fugit. Am alergat dupa acei indivizi si i-am prins la cateva sute de metri de locuinta. Le-am spus sa stea pe loc si am alertat organele de politie. A venit politia, am mers la postul local unde ne-au fost luate declaratii. Avand in vedere faptul ca acei indivizi nu au apucat sa fure ceva, au fost incadrati la violare de domiciliu pe timp de noapte, urmand ca dosarul sa mearga in instanta. Dupa cateva zile in care am cantarit foarte bine ce implica un proces, atat ca timp cat si material, am decis sa imi retrag plangerea. Zis si facut, am mers la postul de politie unde am dat o declaratie ca m-am impacat cu respectivele persoane si ca imi retrag plangerea facuta. Acum incepe partea interesanta... Zilele trecute am fost contactat de agentul de politie la care am facut plangerea iar acesta mi-a comunicat ca procurorul nu a fost de acord cu cererea mea de retragere a plangerii si ca dosarul va merge totusi in instanta. Agentul mi-a spus ca singura posibilitate de a opri acest dosar este sa dau eu o alta declaratie in care sa specific ca de fapt nu i-am vazut pe acei indivizi pe proprietatea mea, ba chiar mai mult, mama mea, care este si martor, sa dea si ea o declaratie in care sa specifice ca nu a vazut acele persoane in curtea noastra si ca a declarat in felul acesta doar pentru a-mi tine partea, fiind mama mea. Va dati seama ca nici eu nici mama mea nu putem da o astfel de declaratie pentru ca ne-am compromite singuri. Ce pot sa fac pentru a opri totusi acest dosar? Este corecta solicitarea pe care mi-a facut-o acel agent de politie?
Are dreptate dl. politist, nu va puteti impaca cu faptuitorul sau sa va retrageti plangerea, fiindca acesta a comis fapta intr-o varianta agravanta a infractiunii.Dosarul trebuie sa ii fie trimis procurorului care supravegheaza activitatea de cercetare penala a politistului, cu o propunere motivata de incepere sau nu a urmaririi penale, in functie de probele existente in dosar.Procurorul este cel care va decide ce solutie se impune, dvs. nu puteti sa il influentati.
~ final discuție ~