avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Retragere plangere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Retragere plangere

Buna ziua in data de 31.12.2014 am fost talharit mentionez nu au fost acte de violenta si as dori sa retrag plangerea depusa la Organele de cercetare oare cum as putea retrage plangerea oricum prejudiciul nu il voi mai recupera si doresc retragerea plangeri depuse. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Tefic , utilizator 21:00, 2 Ianuarie 2015
Mergeti la organul de cercetare si depuneti o cerere de retragere a plangerii . Retragerea plângerii prealabile înlătură răspunderea penală a persoanei cu privire la care plângerea a fost retrasă.
Mai am o intrebare din cate am citit pe internet retragerea plangeri in caz de talharie nu poate fi retrasa, in cazul meu nu a existat violenta nu am fost abuzat, ci doar sa indus starea de temere pentru ca au fost patru persoane exista posibilitatea sa o retrag pentru ca prejudiciul nu il voi recupera si nu as dori sa stau pe drumuri.
Talharia nu se sesizeaza la plangerea prealabila ca sa aveti posibilitatea sa o mai retrageti. Violenta poate sa fie si psihica nu numai fizica.
Inseamna ca pot retrage plangerea nu ?
In declaratia pe care am dat-o am spus ca m.au deposedat de bunul material pe care il detineam la mine reprezentand suma de 490 de lei si ca nu am fost agresat in nici-un fel doar inducand-umi starea de temere. Si am scris detali despre ei cum aratau ce masina conduceau etc. As vrea sa o retrag totusi pentru ca oricum nu voi rezolva nimic iar prejudiciul nu il voi mai recupera si vreau sa stiu cand ma voi duce la organul de cercetare ce trebuie sa ii spun pentru a imi retrage plangerea facuta.
Ultima modificare: Vineri, 2 Ianuarie 2015
Tefic, utilizator
Eu spun ca e talharie din descriere si nu poate fi retrasa plangerea.

Alte discuții în legătură

Retragere plangere adina.adina adina.adina Hristos a inviat!O Intrebare:in cazul unei infractiuni de talharie,partea vatamata isi retrage plangerea, ce se intampla cu invinuiti?Pot scapa cu suspendare? (vezi toată discuția)
Talharie daniel p daniel p exista posibilitatea retragerii plangerii in caz de talharie in timpul urmaririi penale? (vezi toată discuția)
Loviri si alte violente - plangere penala dalv dalv Buna ziua, Am depus o plangere penala pentru loviri si alte violente la politie In urma icidentului cu persoana respectiva am fost bruscat, zgariat (nu am ... (vezi toată discuția)