avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... zona privata prin inchiriere din spatiu public?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

zona privata prin inchiriere din spatiu public?

Buna ziua ! va rog sa aveti amabilitatea de a-mi raspunde la urmatoarea intrebare: prin inchirierea sau obtinerea aprobarii folosirii trotuarului in vederea functionarii ca terasa ( restaurant) acest spatiu (-teren) ramane in domeniul public sau trece in proprietate (temporara) privata ? Ce regim juridic are aceasta suprafata ocupata temporar ? Exista o lege sau un act normativ care stabileste sau defineste proprietatile acestui spatiu ( trotuar terasa) ? Cu multumiri, Dobrescu A.
Cel mai recent răspuns: rehauprim , utilizator 14:48, 22 Iulie 2011
In situatia redata de dvs., trotuarul ramane in domeniul public al statului, fara a trece in proprietatea privata a persoanei care l-a inchiriat. Aceasta dobandeste doar un drept de folosinta, nu un drept de proprietate.
Legea care reglementeaza proprietatea publica si regimul juridic al acesteia este Legea nr.213/1998. In anexa legii, in care este redata lista cuprinzând unele bunuri care alcătuiesc domeniul public al statului şi al unităţilor administrativ-teritoriale, la pct.III, pct.1 sunt mentionate strazile, ca reprezentand bunuri din care este alcatuit domeniul public local al comunelor, oraşelor şi municipiilor.
Ultima modificare: Vineri, 22 Iulie 2011
ContSters103772, utilizator
Va multumesc pentru raspuns. As vrea,daca se poate sa intru un pic in amanunt si sa ma ajutati un pic. Sa zicem ca eu, care detin o autorizatie Pfa valabila pentru activitatea de fotografiere, in care se mentioneaza in anexele de infiintare ( Registrul Comertului) ca pot lucra si in afara sediului ( fara o alta precizare ) si fac fotografii la niste clienti la o terasa pe trotuar, pot avea probleme legate de aprobare de la primarie, program de functionare,inchiriere spatiu domeniu public (mentionez ca nu am taraba, carucior,etc).Daca mi se interzice exercitarea activitatii( pentru care sant autorizat si platesc impozit la Circa Financiara) in spatiul public intr-o zona centrala Buc . (respectiv fotografierea unei persoane la o terasa pe trotuar) este un abuz ? Cu multumiri .
Sunteti cumva paparazzi?
Nu, era vorba de fotografierea unor clienti care m-au solicitat , pentru ca eu fac fotografii tiparite pe loc, deci un serviciu platit, in spatiul public
Daca terasa este a dvs., atunci va trebuie aprobare de la primarie pentru amplasarea acesteia in spatiul public.
Daca nu, nu veti avea probleme cu fotografierea in spatiul public a persoanelor care isi dau acordul.
Ultima modificare: Vineri, 22 Iulie 2011
ContSters103772, utilizator

Alte discuții în legătură

E posibil ca primaria sa amplaseze tarabe pt desfasurare activitati comerciale langa gardul meu la mai putin de 0.5 m fara sa-mi ceara acordul ? eugen_ii eugen_ii Buna ziua . Detin un teren de 500 mp pe care am un spatiu comercial pe care l-am inchiriat unui comerciant pe o perioada de 10 ani. Terenul are deschiderea ... (vezi toată discuția)
Trotuar de garda MariaSV MariaSV Va rog sa-mi spuneti ce lege prevede ca trotuarul de garda este proprietate comuna tuturor proprietarilor si care este dimensiunea acestuia. Avem spatii ... (vezi toată discuția)
Fotografiere/filmare pe proprietati private cu destinatie publica mihai_sr mihai_sr Buna ziua! As dori sa stiu care este legea care imi interzice sa fotografiez in incinta unui magazin, piata agroalimentara, parcare, etc, care sunt ... (vezi toată discuția)