avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inchirierea locuintei achizitionata prin prima casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inchirierea locuintei achizitionata prin prima casa

Intentionez sa achizitionez un apartament 3-4 camere prin programul prima casa IV. Doresc sa stiu daca pot inchiria legal o camera si in ce conditii? Am studiat drafturile de contract de la brd si bcr iar acestea nu contin in mod expre clauze referitoare la aceasta interdictie. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 23:54, 24 Iulie 2011
Puteți inchiria cu acordul băncii care va acorda creditul.B-)
multumesc
Puteti inchiria oricum. Daca banca va introduce o asemenea clauza in contractul de imprumut , este o clauza abuziva si aveti tot dreptul sa nu o respectati pt ca nu vi se va intampla nimic.
Ultima modificare: Duminică, 24 Iulie 2011
Gabriel Trifu, Avocat
Majoritatea bancilor inscriu in cartea funciara si interdictia de inchiriere a imobilului achizitionat prin credit, deci trebuie sa obtineti acordul scris al creditorului. Daca nu se face referire la o altfel de interdictie, atunci puteti inchiria fara impediment.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere o camera, prima casã natarau natarau Recent am achiziționat un apartament de 2 camere prin prima casa BRD. Vreau să ii inchiriez cuiva dormitorul, deci nu aș înstrăinat intreg ... (vezi toată discuția)
Inchiriere apartament luat prin prima casa 2013 cristhy45 cristhy45 Buna ziua , poate ma ajuta si pe mine cineva . Am cateva lucruri neclare in legatura cu inchirerea unui ap cu 2 camere luat prin programul prima casa la ... (vezi toată discuția)
Pot inchiria apartament cumparat cu credit ipotecar (ipoteca de rangul 1) ? xxgeoxx xxgeoxx Buna ziua, va solicit ajutorul intr-o problema: urmeaza sa fac un credit ipotecar (cu ipoteca de rangul 1 cred...), la BCR sau CEC Bank, in vederea ... (vezi toată discuția)