avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general imprumut sc -administrator
Discuție deschisă în Contabilitate în general

imprumut sc -administrator

administratorul unei sc poate lua in nume personal un imprumut din sc si sa-i returneze prin rate lunare ? daca da ce documente trebuie sa faca?
Cel mai recent răspuns: Doina B , utilizator 22:35, 23 Iulie 2011
Nu legal. Singura "invarteala" care puteti s-o faceti e sa luati avans spre decontare si sa sperati ca nu vine un control pana sa apucati sa returnati aceasta suma, in mai multe luni, mai ales daca suma e mare.
In ceea ce priveste documentele, veti ridica banii din firma cu dispozitii de casierie (de plata) si ii veti restitui integral sau esalonat cu aceleasi documente - dispozitii de casierie (de incasare).

Veti scrie la explicatii - avans spre decontare - cu toate datele dvs, data, stampila, pe verso sa fie semnatura dvs de primire a banilor.

Nu e tocmai legal si ar fi cat de cat corect sa-i "restituiti", apoi sa-i "ridicati" din
nou, sper sa intelegeti ideea.

Ca inregistrari contabile: 542 = 5311 - suma - plata avansului
iar la restituire 5311 = 542 - suma -

Daca la sfarsitul anului acest avans nu s-a restituit integral, suma din ct 542 va trebui transferata in ct 461 - debitori diversi.

Sper sa va ajute contabilul dvs.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Iulie 2011
Doina B, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de creditare societate Buna ziua, Contractul de creditare societate, se inregistreaza in registrul de casa? Am nevoie de aceasta informatie din motivul urmator: - tin ... (vezi toată discuția)
Achitare facturi prin card bancar adriana_ramona adriana_ramona Daca se achita facturi prin cardul bancar aferent contului curent al firmei cum este corect a se inregistra : 581=5121, 5311=581, 401=5311; sau direct ... (vezi toată discuția)
Cum se inregistraza ordinele de deplasare si avansurile spre decontare? analici analici Buna ziua 1. cum se inregistreaza ordinele de deplasare si avansurile spre decontare 2.cum se intocmesc ordinele de compensare si care sunt notele contabile ... (vezi toată discuția)