Nu legal. Singura "invarteala" care puteti s-o faceti e sa luati avans spre decontare si sa sperati ca nu vine un control pana sa apucati sa returnati aceasta suma, in mai multe luni, mai ales daca suma e mare.
In ceea ce priveste documentele, veti ridica banii din firma cu dispozitii de casierie (de plata) si ii veti restitui integral sau esalonat cu aceleasi documente - dispozitii de casierie (de incasare).
Veti scrie la explicatii - avans spre decontare - cu toate datele dvs, data, stampila, pe verso sa fie semnatura dvs de primire a banilor.
Nu e tocmai legal si ar fi cat de cat corect sa-i "restituiti", apoi sa-i "ridicati" din
nou, sper sa intelegeti ideea.
Ca inregistrari contabile: 542 = 5311 - suma - plata avansului
iar la restituire 5311 = 542 - suma -
Daca la sfarsitul anului acest avans nu s-a restituit integral, suma din ct 542 va trebui transferata in ct 461 - debitori diversi.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.