Pe scurt, ca sa nu va plictisesc prea mult, uitati despre ce este vorba: acum un an am inceput neoficial toate demersurile pentru un divort pe cale administrativa, de comun acord. Nu avem copii, insa aveam bunuri comune-2 masini, o casa si un credit pentru nevoi personale, girat cu apartamentul soacrei. Pana la momentul de fata, am facut nenumarate procuri sotului pentru toate tranzactiile bunorilor imobile pe care le-am avut. La ora actuala nu mai avem in comun decat acest imprumut de aprox 30 mii de euro unde eu sunt codebitor- momentan nu are pretentii de plata.Nu inca cel putin-el debitor si soacra propietar(mentionez ca e un credit de nevoi personale insa el este beneficiarul direct al acestuia) In contractul de credit, banca isi asuma dreptul de a pastra "solidara si indivizibila obligatia da plata"- si desi am incercat toate modalitatile posibile (aducerea unui alt codebitor spre exemplu, banca continua sa-mi ceara hotararea de divort in baza careia ar putea incepe procedura de analiza a situatiei mele, insa tot nu-mi garanteaza ca nu voi figura in continuare ca si codebitor. Stiu ca de preferat ar fi un divort in instanta, cu cerere de partaj catre instanta. Insa asta implica timp, si mai ales bani.La ora actuala eu neavand nici timp nici bani. Mentionez ca in urma tranzactiilor pe care le-a facut, a achitat jumatate din creditul pe care l-am semnat impreuna, cei 30 mii datorati acum, fiind doar jumatatea lui.
Revenind la subiect... Pentru ca sunt constienta de faptul ca un divort administrativ nu-mi rezolva si statutul de codebitor...am cerut sotului sa faca refinantare la o alta banca, unde din start sa nu figurez eu ca si codebitor, ci cumnatul meu. Toate bune si frumoase, insa noua banca vrea ca eu sa semnez de "luare la cunostinta" deoarece din punct de vedere legal suntem inca sot si sotie.
INTREBAREA mea este: Este posibila semnarea unui act notarial - acord/declaratie/contract sau oricare ar fi numele, daca exista in primul rand- intre mine si sot prin care el isi asuma datoria pe care o are in banca? Ideea e ca in momentul in care nu mai figurez ca si codebitor pe datoria lui, divortul administrativ e primul lucru pe care il fac.La momentul de fata, dupa ce am descoperit toate lucrurile"dragute" pe care le-a facut...e dispus sa faca orice numai sa nu incep sa-l tarai pe la judecatorie. Cum v-am mai spus, la urma urmei e doar o chestiune de timp, bani si spalat rufele in public.. Aaa, si super rusinoasa pentru mine de asememenea, caci eu am fost credula cu procurile.
Cel mai recent răspuns:
anamaria_f , utilizator
21:52, 24 Iulie 2011