avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatia pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatia pentru cresterea copilului

buna ziua! am si eu o problema destul de delicata...din 26 martie 2006 pana in 18 aprilie 2008 am lucrat la o firma iar din 21 aprilie 2008 sunt angajata la o alta firma...deci pe cartea de munca am intrerupere de 2 zile acestea fiind weekend!mai beneficiez de indemnizatia de crestere a copilului??va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:01, 20 August 2008
Ordonanta de urgenta nr. 148 din 03/11/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului,modificata, reglementeaza:
"Art. 1. - (1) incepand cu data de 1 ianuarie 2006, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani..."
Norma de aplicare a OUG 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, cu modificarile si completarile ulterioare,prevede:
"Art.4 alin.(3) In calculul celor 12 luni prevazute la alin. (1) se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, precum si cele in care solicitantii s-au aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 1 alin. (2) din ordonanta de urgenta, considerate, in intelesul ordonantei de urgenta, luna intreaga."
Asadar nu este vorba de vechime neintrerupta in munca, ci de de a fi realizat in ultimul an anterior nasterii copilului, venituri profesionale supuse impozitului pe venit, timp de 12 luni - conditie pe care dvs.o indepliniti.
Problema nu este delicata!Este vorba de 2 (doua) zile, plecand de la o firma la alta! Asa am inteles mesajul! Nu are nicio influenta asupra acelor drepturi de care beneficiati, conform O.U.G.nr.148/2005, cu modificarile si completarile ulterioare.
Buna ziua!
Si eu ma aflu intr-o situatie asemanatoare.
Am plecat de la o firma la alta nestiind ca sunt gravida.
Problema este ca am plecat in 9.07.2008 si m-am reangajat in 01.08.2008.
Voi beneficia de indemnizatia pt. copil?
Conteaza ca am intrerupt 22-23 zile? Totusi am cotizatie in fiecare luna doar ca iulie incomplet.
Va multumesc!:-/
Beneficiati de indemnizatia pentru copil numai daca timp de 12 luni , in ultimul an anterior datei nasterii copilului, ati realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa dariaoana dariaoana CA PFA POT BENEFICIA DE INDEMNIZATIA PENTRU CRESTEREA COPILULUI?IN CE CONDITII? (vezi toată discuția)
O mamica angajata ca programator cu impozit pe venit zero poate primi indemnizatia lunara pt cresterea copilului? imosoft imosoft Buna ziua, O mamica angajata ca programator, cu impozit pe venit zero (firma beneficiaza de deducerea respectiva cf legii date in 2004) poate primi ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autorr si indemnizatie crestere copil crismari crismari Buna ziua Intrebare: la calculul indemnizatiei pentru cresterea copilului, se iau in calcul si veniturile din contract de autor? si inca o intrebare: 85% ... (vezi toată discuția)