avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale gradinita particulara sau after school in loc de sa in ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

gradinita particulara sau after school in loc de sa in cadrul unei srl cu activitate de productie

Buna ziua,

Am urmatoarea problema:

detin o firma, srl cu activitate de fabricatie mobilier.
firma a angajat un credit, acum in derulare
trebuie sa renuntam la fabricarea de mobilier din lipsa de comenzi
pe de alta parte
dorim sa valorificam un spatiu potrivit pentru activitate de gradinita particulara sau after school si sa creem in acest fel o noua activitate
intrebare: noua activitate poate fi desfasurata pe aceeasi firma srl mobilier si din desfasurare sa putem achita rate la credit? (presupun ca activitatea de gradinita este non profit dar are cheltuieli, pot eventual ca din chiria pentru locatie sa achit rate la credit - aport patron- dar in acest caz mai intervin costuri suplimentare adica impozit pe chirii, etc?) ce m-ati sfatui sa fac, multumesc in avans!

as putea obtine pe net un exemplu de buget pentru afterschool, eventual contra cost?

Cel mai recent răspuns: mariatg , utilizator 19:31, 25 Iulie 2011
Sa inteleg , mai pe scurt ca aveti un spatiu si aveti si o datorie care are scadenta la termene destul de apropiate.
Daca aveti posibilitatea sa inchiriati acel spatiu si chiria acopera destul de bine ratele si dobanda lunara la credit e mai bine sa faceti asta, chiar daca din valoarea incasata ca si chirie scadeti tva-ul si poate o mica parte care reprezinta impozitul pe profit. Aici pot intra ca ajutatoare unele sume pe care le puteti aduce ca aport catre firma din partea administratorului, in lunile cand e necesar sa acoperiti unele diferente. Asta in mare pentru ca nu stiu exact cam care e rata lunara catre banca si cam cat ati putea obtine lunar din inchiriere.
Treaba cu utilizarea de catre dumneavoatra a acelui spatiu pentru gradinita sau alte cursuri scolare sau extrascolare, e mai de durata, va ia cateva luni bune pana puneti totul in miscare si pana incep sa va intre si primele taxe percepute de la participanti. Si nu uitati ca trebuie sa bagati destul de multi bani in amenajare, autorizare, plata personalului, promovare si alte cheltuieli care asa la prima vedere nu le putem identifica dar apar cand te astepti mai putin. Se poate infiinta pe structura srl-ului cu adaugarea unor noi coduri caen dar si pe structura unui ong caruia sa-i inchiriati spatiul.
Multumesc mult pentru promptitudine!

am un spatiu intr-o casa/vila mare din care o treime-parterul, s-ar putea afecta/reamenaja restul fiind locuita pe 2 nivele superioare in continuare, asdar practic, nu s-ar putea inchiria partial; marele avantaj este o gradina/gazon, livada+padure de 4000mp, intro zona 100% eco cu apa din doua surse dintre care una fantana-izvor. in zona este canalizare, locatia este la 4 km de centrul orasului deci are cam tot ce ar trebui.
Am facut un bussiness plan si ar fi OK, noi fiind firma de mobila si amenajari interioare putem face amenajarile cerute de lege;
pe de alta parte, creditul este o linie de credit deci nu avem date fixe de rambursare dar dorim sa avem o ritmicitate a rambursarii.
Nu am aflat, fiindca nu am ajuns inca la reg. comertului daca putem folosi pe srl codul caen 8891 sau 8552. Nu dorim sa infiintam fundatie

Cu bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare after school (srl) Tashatamas Tashatamas Buna ziua tuturor, Intentionez sa infiintez un after school (SRL) si as vrea sa confirm codul caen potrivit pt aceasta activitate- 8891 activitati ingrijire ... (vezi toată discuția)
After school si gradinita- alte activitati de asistenta sociala fara cazare andreigabriel andreigabriel buna ziua, spuneti-mi si mie va rog frumos, daca vreau sa deschid o gradinita si un after school, activitatile ce se vor desfasura ar putea sa fie incluse ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere dragosh2013 dragosh2013 Firma noastra este un SRL cu cod CAEN 8623 servicii stomatologice. Acest SRL detine un spatiu comercial pe care doreste sa il inchirieze legal cu contract ... (vezi toată discuția)