avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Vindere actiuni
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Vindere actiuni

Buna ziua!Am mare nevoie de sfatul unui cunoscator in domeniu.Firma la care am lucrat si la care detin actiuni doreste sa mi le achizitioneze.Au mai incercat in decursul ultimilor 4 ani dar am refuzat .............pretul era prea mic.Acum au revenit cu telefoanele foarte insistenti :daca nu le vand acum cu pretul pe care mi-l ofera ei o sa pierd actiunile.Acum ma contacteaza din partea firmei care a cumparat firma si spun ca in 15.09.08 o vor dizolva iar eu nu ma voi alege cu nici un ban!Va rog un sfat dupa parerea mea ceva nu e in regula:-/.
Va multumesc anticipat pentru sprijinul acordat!
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 23:06, 12 August 2008
Situatia nu este simpla, depinde de mai multi factori cum ar fi : numarul de actiuni pe care le detineti, starea financiara a firmei, patrimoniul aceseteia etc.
Daca cei care vor sa cumpere au o majoritate de 50% din actiunile societatii va sfatuiesc sa negociati cat mai bine si sa vindeti pentru ca au mijloace la indemana ca in 1-2 ani sa numai loati nimic pe ele.
Daca nu au majoritate faceti cualitie actionarii minoritari si impuneti - va punctul de vedere la Adunarile Generale.
Cu dizolvarea in ultima instanta nu este un lucru rau pentru ca pasul doi este lichidarea unde se va intocmi un bilant de lichidare si diferenta dintre activ si pasiv se va imparti intre actionari.
Stimata doamna, sunt de acord cu ce a spus colegul meu, in raspunsul anterior.
Insa dupa parerea mea o firma nu cumpara alta firma, pentru a o dizolva. In niciun caz. Poate doar sa o absoarba prin fuziune, si in acest caz intradevar firma la care aveti actiuni si-ar inceta existenta ca efect al fuziunii, insa dvs ati avea actiuni la noua firma in functie de rata de schimb stabilita in proiectul de fuziune.
Trimiteti-mi un mesaj privat si dati-mi datele firmei sa fac niste verificari sa vad daca intradevar firma va fi dizolvata
Ar trebui sa nu va lasati intimidata. Si va rog sa-mi precizati daca firma este sau nu tranzactionata pe piata de capital
De ce nu i-ati intrebat:

Daca tot vor sa o dizolve, pentru ce insista sa cumpere actiunile pe care le detineti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se valorifica actiunile de la o societate pe actiuni. listate sau nu pe bursa. karmazenusifengshuiu karmazenusifengshuiu Detin mai multe actiuni mai vechi la societati de care nu mai stiu foarte multe lucruri. Unele dintre ele probabil s-au dizolvat si din cate stiu n-am ce ... (vezi toată discuția)
Fuziune firme danciobica danciobica As vrea sa stiu ce presupune o fuziune prin absorbtie, in principiu. In concret un IMM vrea sa absoarba o microintreprindere. Micro este firma de proiect ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate (propunere vanzare actiuni) miryam miryam Buna ziua. Am un certificat de actionar la o societate comerciala care si-a incetat activitetea in urma cu un an ca urmare a pierderilor . Zilele trecute am ... (vezi toată discuția)