avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Dosar indemnizatie crestere copil pana la varsta de 2 ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Dosar indemnizatie crestere copil pana la varsta de 2 ani

BUNA ZIUA, MA NUMESC IONELA SI AM SI EU O INREBARE PTR DUMNEAVOASTRA.AM NASCUT PE DATA DE 2 APRILIE SI A DEPUS DOSARUL DE INDEMNIZATIE CRESTERE COPIL PINA LA VARSTA DE 2 ANI PE DATA DE 7 IUNIE 2011.ZILELE TRECUTE AM SUNAT SA MA INTERESEZ DE DOSAR SI MI-AU CA NU POATE FI LUCRAT PENTRU CA SUNT PRINSA CU NU STIU CE IN ALT JUDET [MENTIONEZ CA EU SUNT DIN PRAHOVA IAR SOTUL DIN DAMBOVITA DOSARUL LA-M DEPUS IN PRAHOVA ]MI-AU SPUS CA TREBUIE SA TRANSFER DOSARUL IN DAMBOVITA .INTREBAREA ESTE DACA MAI AM TIMP SAU EXPIRA TERMENUL DE DEPUNERE AL DOSARULUI ,LUIND IN CALCUL CA TREBUIE SA FAC SI MUTATIA PE ADRESA SOTULUI.CARE ESTE TERMENUL DE DEPUNERE AL DOSARULUI?.MAI PRIMESC INDEMNIZATIA DIN URMA?.VA MULTUMESC PTR AJUTOR
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:26, 25 Iulie 2011
1. Daca la data depunerii dosarului aveati adresa pe Prahova atunci este bine ca l-ati depus in Prahova.
2. Pe parcursul CCC puteti sa va schimbati domiciliul si cereti sa vi se trimita indemnizatia pe noua adresa.
3. Mergeti la Primaria unde ati depus dosarul si solicitati explicatii deoarece OUG 111/2010 spune:
Art. 14
(1) Cererile pentru acordarea drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta, reprezentand indemnizatie, stimulent de insertie sau alocatie de stat pentru copii, si documentele din care rezulta indeplinirea conditiilor legale de acordare a acestora se depun la primaria comunei, orasului, municipiului, respectiv sectoarelor municipiului Bucuresti, pe raza careia/caruia solicitantul isi are domiciliul sau resedinta.

(2) Pana la data de 10 a fiecarei luni, primariile au obligatia de a transmite pe baza de borderou cererile inregistrate in luna anterioara, insotite de documentele justificative, la agentiile pentru prestatii sociale judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, denumite in continuare agentii teritoriale.

(3) Cererile prevazute la alin. (1) se solutioneaza in termen de 15 zile lucratoare de la data inregistrarii la agentia teritoriala, prin decizie de admitere sau, dupa caz, de respingere, emisa de directorul executiv.

(4) Decizia prevazuta la alin. (3) se comunica solicitantului in termen de 5 zile lucratoare de la data emiterii.

(5) Contestatiile formulate impotriva deciziei prevazute la alin. (3) se solutioneaza potrivit Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificarile si completarile ulterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc cutepov cutepov Care este termenul legal de solutionare a unui dosarCCC?Domni da la AJPIS au obligatia de a da informatii despre solutionarea dosarului?Daca nu mi se acorda ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil violetafratila violetafratila buna ziua.am si eu o intrebare.sotul meu a depus dosarul pentru pentru indemnizatie crestere copil luna trecuta(inceputul lunii martie).fetita este nascuta in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil avezoc avezoc buna ziua exitsa o lege/ordin etc prin care indemnizatia de crestere a copilului se plateste in maxim 3 luni de la depunerea dosarului? multumesc (vezi toată discuția)