avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cesiune
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cesiune

am un srl care nu a desfasurat nici un fel de activitate de la infiintare pana in prezent,momentan este suspendata activitatea temporar pana in 2012,as dori sa-l cesionez mai bine zis sa-l vand altei persoane,ce acte pot sa intocmesc si unde sa ma prezint,sant sindurul asociat?
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 20:55, 25 Iulie 2011
se va intocmi un contract de cesiune de creanta;va indic sa fie intocmit la notar.
Sa mentionati expres ca o data cu cesiunea de creanta se va transmite atat activul cat si pasivul societatii.De asemenea, va trebui sa prezentati toate actele contabile, actele de constituire ale societatii etc care se vor preda cedentului pe baza de proces verbal semnat in fata notarului(evitati in acest mod surprize neplacute).Taxele aferente cesiunii de obicei se suporta de cesionar(dar este la latitudiena partilor)
se fac acte de cesionare.
la avocat sau notar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune de creanta eye eye In cazul cesiunii unei creante, cedentul preda cesionarului factura care atesta creanta in original sau copie certificata de pe aceasta? (vezi toată discuția)
Cesionare societate florentyna florentyna Buna ziua! Am si eu o stuatie pe care nu stiu sa o abordez. Asociatul unic al unei sicietati vrea sa cesioneze societatea unei alte societati. Societatea ... (vezi toată discuția)
Model notificare cesiune de creanta cerveza123 cerveza123 Buna ziua! Ma poate ajuta cineva cu un model de notificare cesiune de creanta? Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)