- daca a fost o restructurare si reorganizare de posturi la nivel de firma/departament...puteti sa acceptati sau nu noul post insa daca este o reorganizare si nu acceptati noul post se poate dispune concedierea.
- daca nu s-au modificat organigrama si postul a ramas acelasi puteti refuza noile sarcini sau se le acceptati conditionate de o renegociere.
Dupa cum vad eu mentalitatea angajatorului din ziua de azi e posibil sa nu fie vb. de o restructurare reala ci doar o modalitate de forta o reinnoire a personalului prin introducerea de sarcini/norme marite, etc. de natura a descuraja angajatul si de a renunta singur. Mai reveniti cu detalii...incercati o negociere in prealabil.
S-ar putea va aiba dreptate colegul meu "aba812001", angajatorul vrea sa schimbe personalul si asta este o metoda care da roade.
Daca nu va convine noua fisa a postului puteti pleca, asta este mentalitatea din nefericire, insa este ceea ce dvs puteti face in cazul in care la negocieri nu aveti succes.
legat de acelasi subiect: in preavizul meu se spune ca din cauza ca societatea are pierderi este nevoita sa renunte la serviciile mele.nu am primit nicio propunere pentru ocuparea altui post in societate, samd si intre timp, mi-au prezentat colegul venit din afara societatii care se va ocupa cu lucrurile de care ma ocupam eu.
intrebarea 2: nu pot sa va spun exact ce scrie acolo, pt ca mi-au fluturat preavizul prin fata si cand am vrut sa-l iau si sa plec cu el sa-l studiez au motivat ca face parte din actele societatii si nu se poate sa mi-l dea. implica nesemnarea preavizului ceva? de cand decurge perioada de preaviz? in contractul meu de munca sunt prevazute 30zile. se poate scurta aceasta perioada?
este clar pt mine ca nu vreau sa mai lucrez acolo si ca vreau sa inchid problema cat mai repede, insa nu in felul asta.
Ma intreb daca societatea are pierderi si trebuie sa renunte la dvs, atunci in calitate de ce anume a venit aceasta persoana sa se ocupe de ceea ce dvs va ocupati.
Daca societatea nu are nici un alt poat pt dvs trebuie sa va faca formalitatile sa beneficiati de somaj.
Preavizul care va fost prezentat face parte din actele societatii dar trebuia facut in dublu exemplar pentru a ramane un exemplar la dvs. Acest preaviz nu doar vi se aduce la cunostinta, trebuie sa il semnati si dvs de primire.
angajatorul poate renunta total sau partial la perioada de preaviz. Incercati sa stati de vorba cu angajatorul si povestea se poate incheia mai devreme.
Mult noroc!