avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM pe durata determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM pe durata determinata

Buna ziua. As dori sa stiu care sunt sanctiunile in cazul in care un contract pe durata determinata este prelungit de mai mult de 3 ori?( cate 3 luni)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:47, 26 Iulie 2011
Nu se aplica nicio sanctiune daca este incheiat conform legii, mai ales ca se prevede ca un CIM determinat se poate incheia pe o durata de 36 luni. Art. 81 din Codul Muncii este, cititi acolo.
1. Art. 81/Codul Muncii ( in urma reorganizarii articolelor) se refera la demisie, pentru a vedea regimul juridic a cim pe perioada determinata trebuie sa cititi art. 82/CM
2. Legea va limiteaza la 3 contracte de munca pe perioada determinata vizand aceeasi persoana si acelasi post. A 4-a prelungire nu mai este valabila, deoarece incalca legea. Intocmiti un act aditional in care fie ii treceti perioada nedeterminata, fie ii schimbati postul, in aceasta ultima situatie putand incheia iar alte 3 cim pe perioada determinata.
aijin a scris:

Buna ziua. As dori sa stiu care sunt sanctiunile in cazul in care un contract pe durata determinata este prelungit de mai mult de 3 ori?( cate 3 luni)

Nu se intampla nimic,atata timp cat nu depasiti 36 de luni si cat este vorba despre prelungirea doar a contractului incheiat initial si nu despre incheierea de noi contracte.
Limitarea se refera la nr.de contracte incheiate ,respectiv max. 3.
Intocmiti act aditional la contractul initial ori de cate ori intervine o noua prelungire .
Ultima modificare: Marți, 26 Iulie 2011
ContSters136493, utilizator
As vrea sa imi corectez raspunsul, in urma discutiilor cu cei de la ITM, pentru un contract pe perioada determinata se pot face maxim 2 prelungiri. Astfel incat cea de-a 3 prelungire nu mai este valabila.
Temeiul legal nu vi l-au indicat cei de la ITM?
Legea limiteaza clar doar cele 3 contracte,dar cum pun problema dumnealor,,avem de-a face cu un singur contract si 2 prelungiri ale aceluiasi contract.
Deci imi mentin opinia initiala ,conform careia pe un contract determinat se pot face prelungiri pe acte aditionale in intervalul celor 36 de luni,legea ne limitand prelungirile ci doar incheierea de noi contracte.

@Me-Isa
Nu cred ca din punct de vedere juridic prelungirea unui cim poate fi echivalenta
cu incheierea unui nou cim.Ce parere aveti?
Ultima modificare: Marți, 26 Iulie 2011
ContSters136493, utilizator

Alte discuții în legătură

Contract de munca pe perioada determinata prelungit? luminita_gab luminita_gab un contract de munca incheiat pe perioada determinata, poate fi prelungit? in ce conditii? pentru ce perioada! (vezi toată discuția)
Cim perioada determinata romservinvest romservinvest Bună ziua, Vă cer ajutorul: am un contract de muncă pe perioadă determinată încheiat iniţial de la 29.04.2011 la 30.12.2011 (8 luni). S-a prelungit, ... (vezi toată discuția)
Cim determinat pesticid pesticid Buna seara Anul trecut,in aprilie, m-am angajat cu CIM determinat, prima data pe 3 luni. Au urmat \"n' acte aditionale, tot pe perioade determinate,ultimul ... (vezi toată discuția)