avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Creare firma prestare servicii de consiliere juridica !
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Creare firma prestare servicii de consiliere juridica !

Buna ziua
Apelez la experienta celor de pe site
Sunt interesat sa deschid o societate pentru a presta servicii de consiliere juridica unei societati franceze pentru inceput
Eu sunt absolvent a doua facultati dintre care si facultatea de drept ,am diploma a Facultatii de Drept dar nu sunt jurist definitiv nici macar stagiar si asta datorita faptului ca lucrez la o firma ocupand postul de cumparator si nu sunt incadrat ca jurisconsult .
Are cineva idee cum trebuie sa procedez
Multumesc anticipat
Ultima modificare: Marți, 12 August 2008
minciunescubogdan, utilizator
Parerea mea e sa ramii in continuare la renault ,daca nici macar atita lucru nu sti !
cer un raspuns cum bine am mentionat al unei persoane cu experienta in domeniul juridic !
Cine vrea sa mi ofere un sfat bine cine nu sa se abtina de la alte comentarii .
Ultima modificare: Marți, 12 August 2008
minciunescubogdan, utilizator
Undei CONTRADICTIE-scandal- Hop si eu. Si ce altceva ati mai terminat.:-/
Daca doriti infiintarea unei societati comerciale cu obiect de activitate 6910 - activitati juridice, nu prea aveti noroc.

Exista o decizie data de Inalta Curte de Casatie si Justitie (nu imi amitesc ce numar are decizia, dar cred ca s-a dat prin 2006) prin care se interzice infiintarea de societati comerciale cu acest obiect de activitate. Stiu ca s-a facut recurs dar mai departe nu stiu ce s-a intamplat. :">

Inainte ca ICCJ sa dea aceasta decizie se puteau infiinta astfel de societati comerciale cu obiect unic de activitate 6910.

Tind sa cred ca recuslul a fost respins si in aceste conditii acesta poate fi introdus numai in obiectul secundar de activitate.

Nu se poate infiinta o astfel de firma. Acest obiect de activitate il pot avea numai societatile civile de avocati.
Insa am o nelamurire:-/ ce calitate aveti in firma? de cumparator?
Si inca ceva : nu mai exista titulatura de jurist sau jurist consult, ci de consilier juridic.

Alte discuții în legătură

Consilier juridic stagiar ContSters40598 ContSters40598 Imi puteti spune va rog, ce poate face un consilier juridic stagiar? Poate asigura reprezentarea in instanta a pers. fizice si juridice pe baza de contract? ... (vezi toată discuția)
Pfa jurist calista_me calista_me am terminat Facultatea de Drept, doresc sa ma angajez la o societate de recuperari creante, iar dansii mi-au spus ca nu imi fac contract de munca, si sa imi ... (vezi toată discuția)
Societate consiliere juridica ziar actualitatea ziar actualitatea sunt licentiat in drept si vreau sa stiu cum pot profesa ca si consilier juridic fara sa fiu angajat la o societate. Ar trebui sa imi deschid o societate? ... (vezi toată discuția)