Buna ziua
Apelez la experienta celor de pe site
Sunt interesat sa deschid o societate pentru a presta servicii de consiliere juridica unei societati franceze pentru inceput
Eu sunt absolvent a doua facultati dintre care si facultatea de drept ,am diploma a Facultatii de Drept dar nu sunt jurist definitiv nici macar stagiar si asta datorita faptului ca lucrez la o firma ocupand postul de cumparator si nu sunt incadrat ca jurisconsult .
Are cineva idee cum trebuie sa procedez
Multumesc anticipat
cer un raspuns cum bine am mentionat al unei persoane cu experienta in domeniul juridic !
Cine vrea sa mi ofere un sfat bine cine nu sa se abtina de la alte comentarii .
Daca doriti infiintarea unei societati comerciale cu obiect de activitate 6910 - activitati juridice, nu prea aveti noroc.
Exista o decizie data de Inalta Curte de Casatie si Justitie (nu imi amitesc ce numar are decizia, dar cred ca s-a dat prin 2006) prin care se interzice infiintarea de societati comerciale cu acest obiect de activitate. Stiu ca s-a facut recurs dar mai departe nu stiu ce s-a intamplat. :">
Inainte ca ICCJ sa dea aceasta decizie se puteau infiinta astfel de societati comerciale cu obiect unic de activitate 6910.
Tind sa cred ca recuslul a fost respins si in aceste conditii acesta poate fi introdus numai in obiectul secundar de activitate.
Nu se poate infiinta o astfel de firma. Acest obiect de activitate il pot avea numai societatile civile de avocati.
Insa am o nelamurire:-/ ce calitate aveti in firma? de cumparator?
Si inca ceva : nu mai exista titulatura de jurist sau jurist consult, ci de consilier juridic.
Pfa jurist
calista_me
am terminat Facultatea de Drept, doresc sa ma angajez la o societate de recuperari creante, iar dansii mi-au spus ca nu imi fac contract de munca, si sa imi ... (vezi toată discuția)