ajutati-ma va rog.
ce fel de contract sa fac? din care sa rezulte ca, societatea noastra este de-acord ca o alta societate sa se racordeze la postul nostru de transformare iar in schimbul acestui acord societatea respectiva va suporta cheltuielile aferente pierdirilor de energie.
nu exista un tip de contract pentru asa ceva (adica un contract numit). se pot incheia insa liber orice fel de contracte care nu contravin legii, ordinei publice ori bunelor moravuri. in cazul dumneavoastra trebuie sa prevedeti clar drepturile si obligatiile fiecarei dintre parti. daca nu va descurcati cu redactarea unui astfel de inscris ar trebui sa angajati un avocat sa-l redacteze. cred ca pentru a preveni eventualele conflicte ulterioare ar fi chiar indicat sa faceti acest lucru.
Si eu sunt de acord cu cele sus sustinute si va mai spun ca daca se vor ivi litigii intre societati costurile vor fi de 3-4 ori mai mari.Deci, puteti considera ca faceti economie de bani, fie ca va place sau nu sa acceptati acest lucru.;)
Va propun un model de contract de barter, mai putin ortodox, care respecta traducerea termenului, barter = a face troc, a face schimb in natura.Se practica deseori de catre agentii economici si chiar in sistemul bugetar acest tip de contract.
CONTRACT DE BARTER
Art. 1. PÃRŢILE CONTRACTANTE
Societatea Comercială ...........X....................... cu sediul social în .................. str. ................... nr. .............. judeţul/sector al municipiului Bucureşti ................... înmatriculată în Registrul comerţului ......... sub nr. ........... având contul de virament nr. ..................... deschis la Banca .................... reprezentată legal prin ..................
ªi
Societatea Comercială .................Y................. cu sediul social în .................... str. ................. nr. .............. judeţul/sector al municipiului Bucureşti ................... înmatriculată în Registrul comerţului ......... sub nr. ....... având contul de virament nr. .............. deschis la Banca ....................... reprezentată legal prin ..........................
Art. 2. OBIECTUL CONTRACTULUI
Prin prezentul contract S.C. "X" acordă un spaţiu de 30 secunde în cadrul emisiunii ........... difuzată pe postul ............... în schimbul unui program de contabilitate produs de S.C. "Y".
Art. 3. Prezentul contract se încheie pe o perioadă de .......... şi intră în vigoare la data semnării lui.
Art. 4. S.C. "X" se obligă să realizeze pentru S.C. "Y" un spot publicitar de 30 de secunde ce va fi difuzat în fiecare zi, pe toată durata contractului, în cadrul emisiunii ................ de pe postul .................................
Art. 5. S.C. "Y" se obligă să instaleze programul de contabilitate ............. în reţeaua S.C. "X", acordând acesteia licenţă pentru folosirea produsului informatic pentru un număr de ..... computere.
De asemenea, S.C. "Y" va acorda S.C. "X" service pentru programul de contabilitate ...............
Art. 6. DISPOZIŢII FINALE
Completările şi/sau modificările aduse la prezentul contract nu sunt valabile şi opozabile decât dacă rezultă expres din acte semnate de ambele părţi contractante.
Prezentul contract a fost încheiat în ............... în ...... exemplare, cu aceeaşi putere valabilă, câte un exemplar pentru fiecare parte contractantă.
S.C. "Y".........,
S.C. "X"........,
Desigur, modelul este simplificat si se refera strict la obiectul contractului - de schimb in natura - urmand a fi completat cu clauzele legale pe care le doriti pentru a va proteja interesele.
Fiecare isi alege avocatul dupa propriile criterii si dupa banii pe care isi permite sa ii achite cu titlu de onorariu.
Alegerea avocatului este dreptul justitabilului.Noi avocatii nu ne implicam decat foarte rar in asemenea recomandari si doar daca suntem solicitati personal si daca din diferite motive nu acceptam un caz anume.