avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... cesiunea de creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

cesiunea de creante

as dori un model de contract de cesiune de creante, va rog si in acelasi timp sa imi raspundeti la o intrebare, daca se poate.
daca societatea X este creditoare unei societati Y, in acelasi timp fiind debitoare altei societati Z se poate incheia un contract de cesiune de creante intre X si Y (de mentionat ca actionarii Y sunt majoritari si in Z)? este necesara autentificarea unui asemenea contract sau acesta intervine doar intre parti?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 19:55, 27 Noiembrie 2009
Buna ziua !
1.Model

CONTRACT DE CESIUNE DE CREANTA




Incheiat intre :

S.C. …………………………………………….. , cu sediul loc. ………… ,
Str. ………… nr ……., Bl. ………, ap. , reprezentata prin ………………., ……………………..in calitate de CEDENT ,

Si

S.C. ___________________ S.A. …………………. cu sediul in _______________________________________ , in calitate de CESIONAR .



Art. 1 Prezentul contract are ca obiect cedarea de catre CEDENT a dreptului de creanta asupra DEBITORILOR CEDATI , enumerati la art. 2 , in suma totala de __________________ lei , in favoarea CESIONARULUI S.C.___________________S.A. ………….. .

Art. 2 Dreptul de creanta provine din urmatoarele facturi :

Nr. crt. Numele debitorului Factura Valoarea facturii
Nr. / data
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________


emise de catre S.C. ……………………………………………… cu ocazia livrarilor/prestarilor efectuate catre DEBITORII CEDATI mentionati in tabelul inaintat de catre S.C. ________________ S.A. …………….. , care face parte integranta din prezentul contract .

Art. 3 Debitul S.C. ………………………….. fata de S.C……………….. …………..in suma de _____________ lei , se stinge in totalitate si definitiv , prin compensare cu creanta cedata prin prezentul contract si nu mai sunt pretentii reciproce derivand din aceste creante cedate .

Prezentul contract se incheie pe o durata nedeterminata si intra in vigoare la semnarea lui de catre ambele parti.


CEDENT CESIONAR

2. Se poate .
3. Acesta este un act juridic civil, cu titlu oneros sau gratuit, prin care o persoana,numita cedent, transmite o creanta unei alte persoane, numita cesionar,
aceasta dobandind astfel dreptul de a incasa creanta de la debitor, numit si debitorul cedat. Fata de debitorul cedat si fata de terti cesiunea de creanta devine opozabila numai dupa ce a fost notificata debitorului ori a fost acceptata de catre acesta prin act autentic.
Cu stima !


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune de creanta Societatea X incheie un contract comercial de vanzare- cumparare cu societatea Y. Raporturile comerciale dintre cele 2 sunt variate, ajungandu-se si la plata ... (vezi toată discuția)
Contract de cesiune de creanta intre 3 firme ramona_s ramona_s Buna ziua, Speta este urmatoarea: firma X are de luat niste bani de la firma Y, iar firma Y are de luat niste bani de la firma Z (pe baza unor contracte). ... (vezi toată discuția)
Cesiune de creanta n_parvan n_parvan Am nevoie de un model de contract de cesiune de creanta. Ma poate ajuta cineva? Multumesc! (vezi toată discuția)