avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu

buna seara am s i eu o itrebare la c.i.m de 4 ore cite zile de c.o mi-se cuvine pentru un an lucrat
Cel mai recent răspuns: Bibescu , utilizator 11:50, 27 Iulie 2011
Durata minima a CO este de 20 de zile lucratoare, in cazul dvs.
Drata este min.20 zile lucratoare (sau cate ati negociat la incheierea contractului).
Indemnizatia de concediu va fi proportionala cu programul zilei de munca.
Numarul de zile de CO este acelasi pentru toti salariatii, indiferent daca lucreaza cu CIM cu timp normal sau partial.
codul muncii prevede concediu intreg adica 20 de zile
1. La aparitia Codului muncii (in 2003) exista urmatoarea prevedere:
Art.140
...
(4) Durata concediului de odihnă anual pentru salariaţii cu contract individual de munca cu timp parţial se acordă proporţional cu timpul efectiv lucrat.

2. Aceasta prevedere a fost abrogata de O.U.G. nr. 65/2005.

Alte discuții în legătură

Zile de concediu de odihna pt.contracte partiale gicubutnaru gicubutnaru Legat de nr.de zile de concediu pt.contracte partiale am gasit pe acest forum,mai multe raspunsuri.Care e cel corect ? 1. Indiferent daca CIM este cu timp ... (vezi toată discuția)
Acordare concediu odihna Andreescu Nicoleta Andreescu Nicoleta Cum se acorda concediul de odihna pentru un contract individual de munca cu timp partial? (vezi toată discuția)
Calcul zile co pt part time bachmann bachmann Va rog sa ma indrumati in urmatoarea problema: Cum se calculeaza nr de zile de concediu de odihna pt un angajat care lucreaza 2 zile pe sapt , cate 5 ore pe zi ... (vezi toată discuția)