avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Baza de calcul indemnizatie maternitate/ indemnizatie ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Baza de calcul indemnizatie maternitate/ indemnizatie crestere copil

Tichetele de masa, cadou, de vacanta se iau in calculul indemnizatiei de maternitate, iar mai apoi al indemnizatiei de crestere copil? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: andreea_adomnitei , utilizator 12:07, 28 Iulie 2011
Sumele corespunzatoare tichetelor cadou acordate de angajator nu se iau in calcul la stabilirea drepturilor care se determina in raport cu venitul salarial.

La stabilirea bazei de calcul al indemnizaţiei pentru creşterea copilului se iau în considerare veniturile supuse impozitului realizate de persoana îndreptăţită.
andreea_adomnitei a scris:

Tichetele de masa, cadou, de vacanta se iau in calculul indemnizatiei de maternitate, iar mai apoi al indemnizatiei de crestere copil? Va multumesc.


Cuantumul brut lunar al indemnizatiei de maternitate este de 85% din baza de calcul stabilita conform art. 10 din OUG nr.158/2005.
Baza de calcul a indemnizatiei de maternitate se determina ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pana la limita a 12 salarii minime brute pe tara lunar, pe baza carora se calculeaza contributia pentru concedii si indemnizatii.

Valoarea nominala a tichetelor de masa este considerata venit salariat sau asimilat veniturilor salariale , prin urmare, se va lua in considerare la stabilirea cuantumului indemnizatiei pentru CCC.
Dar veniturile din chirii? Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie crestere copil emilianicolau emilianicolau Buna ziua, As vrea sa stiu daca la baza de calcul a indemnizatiei crestere copil se ia in calcul venitul net inainte de impozitare sau dupa impozitare. ... (vezi toată discuția)
Baza calcul indemnizatie crestere copil andrada80 andrada80 Buna ziua Sunt in urmatoarea situatie: - voi naste cam pe 1 noiembrie 2016 - as vrea sa intru in concediu de maternitate incepand cu 1 septembrie ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia lunara se stabileste in cuantum de 75% din media veniturilor nete nogti nogti Buna ziua, as dori sa pun si eu o intrebare. In aceste venituri nete intra si bonurile de masa prima de craciun, paste? Va multumesc mult! #-o (vezi toată discuția)