avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită TAXE JUDICIARE
Discuție deschisă în Executare silită

TAXE JUDICIARE

Dupa cum v-am mai scris am un prieten cu probleme cu legea: el a primit o somatie in care rezulta ca s-a inceput executarea silita a unei plati referitoare la cheltuieli de judecata. Ce este de facut daca nu a stiut de aceasta (i-a fost trimisa in urma cu 2 luni si a primit-o ieri) ... Acolo scrie ca daca nu plateste in 15 zile 850 ron incepe executarea silita... Se poate contesta decizia in instanta? Cum anume? Nu are bani nici de o paine sa-si cumpere, la munca nu-l primeste cu cazier ... ce se va intampla? :(( Va rog frumos sa ne dati un sfat !!! O zi buna.
Cel mai recent răspuns: dark_maria87 , utilizator 00:02, 28 Iulie 2011
Precizati de unde provine somatia ,ce contine , cum primit-o (prin posta cu confirmare de primire sau prin alta modalitate),precum si daca a semnat de primire cu mentionarea datei primirii.
ANAF, doua foi in 1. natura obligatiei fiscala (cheltuieli judiciare) prin care s-a evidentiat suma de plata (emitent: judecatoria sector 6 si curtea apel Bucuresti. Termenul legat de plata - 06.05.2011) cuantumul sumei in 2 plati... 2. natura obligatiei fiscala (92 cheltuiel judiciare titlul executoriu nr/data - somatia privind procedura fiscala) cuantumul sumei datorate ... certifica anumite cheltuieli judiciare de care nu stiam prin posta domiciliu, semn ... ce este de facut in acest caz?
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iulie 2011
dark_maria87, utilizator
Termenul de contestatie este de 15 zile de la data comunicarii insa nu are rost sa contestati intrucat nu va ajuta cu nimic.
Daca, intradevar, amicul dvs.nu are nicio sursa de venit si nici bunuri urmaribile in
patrimoniu,organul fiscal va constata starea de insolvabilitate,il va declara insolvabil,
iar in termen de 5 ani va urmari daca dobandeste bunuri ori surse venit pentru recuperarea creantei;daca in acest interval de timp nu dobandeste bunuri si/sau venituri urmaribile,creanta se va prescrie.
Va multumesc pentru timpul acordat... O seara placuta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie executare silita intrebsieu intrebsieu Buna, va rog daca ma poate ajuta sa ma lamuresc cu o situatie de Executare Silita. Detin un PFA si am ramas restant cu plata la finante. Si am primit astazi ... (vezi toată discuția)
Cum incasez datoriile datorate bugetului local de ,,rau platnici" Nãstase Cristian-Mihail Nãstase Cristian-Mihail problema: am in localitate mai multe persoane care au acumulat datorii mari la bugetul local, sumele sunt din amenzi, iar persoanele in cauza nu au bunuri ... (vezi toată discuția)
Amenda primarie silvyuk silvyuk Buna ziua. As dori un raspuns la urmatoarea problema: sunt somat (ca si persoana fizica ) de catre primarie sa ma prezint pentru achitarea unei amenzi din 2005 ... (vezi toată discuția)