avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Functionari publici - promovare
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Functionari publici - promovare

In anul 2010 a fost suspendat articolul 70 din Lg.188/2009(r2) prin Lg.140/2010privind promovarea rapida? Si daca ele s-au facut totusi ce se poate intampla?
Cel mai recent răspuns: carla_carla , utilizator 09:53, 28 Iulie 2011
Tot ce s-a intreprins cu incalcalcarea prevederilor legale este lovit de nulitate si atrage raspunderea celor culpabili.
Nu aveau cum sa se faca, intrucat, conform legii 188/1999, examenul de promovare rapida este organizat de ANFP, care, in 2010, nu a facut asa ceva. Este adevarat, promovarea rapida a fost suspendata in 2010.
din pacate lucrez intr-o institutie publica in care s-au facut 2 astfel de promovari. Cine credeti ca mai are curaj in ziua de azi sa mai sesizeze abuzurile. Stiu ca sunteti intotdeauna pe faza si va apreciez mult, dar nu cumva dupa modificarea Lg.188/2009, si conform ORD.ANFP.1932/2009, in acest caz exista doar obligatia de a anunta ANFP-ul in max.10 zile de la promovare?. Poate au ,,omis" felul promovarii, si astfel s-a strecurat greseala.
-rectific, nu are treaba ord.1932 cu promovarea rapida.
Dumneavoastra realizati ca exista mai multe feluri de promovari?
a) promovare in clasa
b) promovare in functie publica de conducere
c) promovare in grad profesional superior
d) promovare rapida (pentru cei care nu indeplineau cerintele de vechime de la c), care asa cum v-a spus colega, trebuia tinut de ANFP

Sunteti sigura ca nu faceti vreo confuzie si ca este vorba de promovare rapida ?:hammer:

Pt. ca si in cazul promovarii in grad, in comisia de examen participa un reprezentant al ANFP (care nu este din cadrul autoritatii respective) si care poate nu e complet retardat sa admita la selectia dosarelor doi functionari publici care nu au vechimea necesara si sa treaca peste procedura care trebuia tinuta de ANFP...

Ordinul respectiv reglementeaza procedura de promovare in clasa...

Da, potrivit H.G nr. 553 din 6 mai 2009, modificarile intervenite in situatia functiionarilor publici trebuiau raportate in termen de 10 zile lucratoare indiferent de ce fel de promovare era vorba...

Alte discuții în legătură

Emitere dispozitie de primar in cazul promovarii in grad profesional al functionarilor publici elisa_2000 elisa_2000 Dupa examenul de promovare in grad profesional al unui functionar public, in cat timp se poate emite dispozitia, care este termenul legal de emitere a ... (vezi toată discuția)
Procedura promovare in clasa Cristinabv Cristinabv In cadrul inst noastre au sustinut examen de promovare in clasa un nr de colegi ce au absolvit studii superioare. Documentatia a fost trimisa spre avozare la ... (vezi toată discuția)
Promovarea in clasa a functionarilor publici snadica snadica In 2009 am dat examen pentru promovarea in functia publica clasa I ,consilier,lucrez in compartimentul urbanism si amenajare a teriroriului intr-o primarie de ... (vezi toată discuția)