avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită va rog un sfat pentru intreruperea executari
Discuție deschisă în Executare silită

va rog un sfat pentru intreruperea executari

spune-tiva rog se poate deschide proces in instanta pentru anularea contractului de imprumut ?suma 2ooo euro dar exista dosar executional pentru acest imprumut cu garantare imobil .motivul cereri poate sa fie urmatorul...din 2009 pina in 2010 nu s-a mai depus nici un act la dosarul exec.am sanse in instanta ?bineinteles trebuie sa platesc taxa de timbru la suma respectiva va rog e urgent
Cel mai recent răspuns: gemilia , utilizator 18:35, 28 Iulie 2011
anularea contractului de imprumut nu are nici legatura cu lipsa efectuarii actelor de executare ptr mai mult de un an de zile.
la urmatorul act de executare depuneti contestatie la executare si solicitati constatarea perimarii.
Numai daca se formuleaza contestatie la executare, in cadrul contestatiei se poate cere suspendarea executarea silite. Introducerea unei asemenea constestatii se poate face in termen de 15 zile de la primirea notificarii inceperii executarii silite. Din ce spuneti dvs este vorba de un dosar din anul 2009.Eu cred ca este tardiva formularea unei contestatii.
Depuneti contestatie la executare in care solicitati constatarea perimarii executarii silite.
In redactarea actuala, art. 389 alin. 1 C. pr. civ. precizeaza ca: ”Daca creditorul a lasat sa treaca 6 luni de la data indeplinirii oricarui act de executare, fara sa fi urmat alte acte de urmarire , executarea se perima de drept si orice parte interesata poate cere desfiintarea ei.”
Atat timp cat creditorul a declansat procedura executionala prin cererea de executare silita adresata executorului judecatoresc, acesta trebuie sa fie diligent deoarece printr-o indelungata lipsa de staruinta in executarea silita, se considera ca a pierdut orice interes in solutionarea cererii sale, intervenind astfel perimarea executarii silite, sanctiune procesuala care consta in desfiintarea tuturor actelor de executare indeplinite in dosarul executional.
Ultima modificare: Joi, 28 Iulie 2011
andymaurul, utilizator
MAI AM DREPTUL LA CONTESTATIE IN 2009 SA FORMAT DOSARUL EXEC AM PRIMIT 2 SAU 3 CITATI SI STOP DECI UN AN ACT PINA LUNA APRILE EU I-AM TREZIT SI IN MAI SA DEPUS O CERE DE LA CREDITOR DE CONTINUARE
DAR EU AM MAI PRIMIT DE LA EXEC DOAR O CITATIE SA MA PREZINT PENTRU PRET ULLOCUINTEI DE COMUN ACORD EU NU AM SEMNAT NIMIC SIDUPA 3 ZILE O VENIT EVUALATOR EXPERT SAIFACA PRETUL
NU I-AM DAT VOIE SA MASOARE SI NICINU I-AM SEMNAT NIMIC
DECI EVUALATORUL A ZIS SA-L SUN DECIVA DAT SEAMA
EIACESTA ESTE STADIUL LUNI VREAUSA-IFAC CONTESTATIE A DA SIEU COPIE DUPA DOSAR AM PRIMI IN 24 07 2011 UNDE ERA SI UN PROCES VERBAL INCHEIAT IN APRILE ANULACESTA SE DOSAR PERIMAT POT FACE CONTESTATIE?

IN APRILIE ANUL ACESTA DECI DIN 2010 NU SA MAI FACUT NIMIC

Alte discuții în legătură

Situatie termen prescriptie datorii bancare alexandraoana alexandraoana Buna ziua. Ma confunt cu urmatoarea situatie: in anul 2009 am contractat un credit pentru o persoana care, ulterior, nu a platit ratele. Creditul a fost ... (vezi toată discuția)
Reluare executare silita perimata laura-jurist laura-jurist Buna ziua in luna decembrie 2010 ne-a fost emis de catre un ex. jud. un act de constatare a perimarii executarii silite, fara ca noi sa fii solicitat ... (vezi toată discuția)
Cerere de executare anna2000 anna2000 In cadrul contestatiei la executare s-a admis exceptia perimarii. In aceeasi zi, creditorul depune la executor o noua cerere de executare. Executorul emite o ... (vezi toată discuția)