In cadrul contestatiei la executare s-a admis exceptia perimarii.
In aceeasi zi, creditorul depune la executor o noua cerere de executare. Executorul emite o noua somatie in acelasi dosar in care au fost anulate toate actele de executare.
In conditiile in care ART. 389 zice ca
“(1) Daca creditorul a lasat sa treaca 6 luni de la data indeplinirii oricarui act de executare, fara sa fi urmat alte acte de urmarire, executarea se perima de drept si orice parte interesata poate cere desfiintarea ei.
(2) In caz de suspendarea executarii, termenul de perimare curge de la incetarea suspendarii.
(3) Daca se face o noua cerere de executare, se va face mai intai, o noua somatie, la care nu se va mai alatura titlul ce se executa.”
Iar la ART. 373^1*)
Se arata ca “Cererea de executare silită, însoţită de titlul executoriu, se depune la executorul judecătoresc, dacă legea nu prevede altfel. Acesta, de îndată, va solicita instanţei de executare încuviinţarea executării silite, înaintându-i în copie cererea de executare şi titlul respectiv.”
In speta, trebuia sau nu executorul sa inainteze catre instanta de executare cererea facuta de creditor dupa constatarea perimarii, cu diferenta ca nu se va mai alatura titlul, asa cum zice 389 alin. 3?
Nu, in cazul descris executorul nu ma trebuie sa inainteze instantei cererea de executare..ci doar sa faca aplicarea art.389 alin.3 cod procedura civila:(3) Daca se face o noua cerere de executare, se va face mai intai, o noua somatie, la care nu se va mai alatura titlul ce se executa.”
Art.373 indice 1 din codul de procedura civila se refera la incuviintarea executarii silite care s-a obtinut la inceperea executarii, a carei perimare s-a constatat. Acest lucru reiese si din interpretarea cronologica a articolelor din cod
...pacat :(
.. si totusi, la un momendat, instanta a solicitat executorului sa-i comunice dosarul executional intocmit dupa perimare.... deci la un termen a gandit cum vroiam eu, dupa care s-a razgandit... mare pacat :((