avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cumul pensie - salariu pentru pensionar militar ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cumul pensie - salariu pentru pensionar militar anticipat

o persoana care a lucrat in sistemul penitenciar si s-a pensionat anticipat in 2007, poate cumula in perioada 2007 - 2011 pensia anticipata cu salariu obtinut ca si angajat cu contract al unei societati din domeniul privat.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:48, 5 Ianuarie 2012
Din pacate nu aveti dreptate...legea 329/2099, capitolul IV spune asa:Beneficiarii dreptului la pensie apartinand atat sistemului public de pensii, cat si sistemelor neintegrate sistemului public care realizeaza venituri salariale sau, dupa caz, asimilate salariilor, potrivit legii, realizate din exercitarea unei activitati pe baza de contract individual de munca, raport de serviciu sau in baza actului de numire, potrivit legii, in cadrul autoritatilor si institutiilor publice centrale si locale, indiferent de modul de finantare si subordonare, precum si in cadrul regiilor autonome, societatilor nationale, companiilor nationale si societatilor comerciale la care capitalul social este detinut integral sau majoritar de stat ori de o unitate administrativteritoriala, pot cumula pensia neta cu veniturile astfel realizate, daca nivelul acesteia nu depaseste nivelul salariului mediu brut pe economie utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat si aprobat prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat.
Au fost insa instante care au dat castig de cauza celor care cumuleaza pensia cu salariul. Ma intreb cat m -ar costa cheltuielile de judecata daca as ataca in instanta...
Ultima modificare: Vineri, 23 Decembrie 2011
costelion, utilizator
Din pacate pentru dvs , am dreptate ... cititi mai bine raspunsul dat de mine ...
La multi ani!
Revin cu problema cumulului pensie -salariu, pentru ca eu va dati seama as vrea sa aveti dreptate. Va expun pe scurt speta: sunt pensionar militar anticipat, dar dupa legea 119/2010 sunt pensionar pt limita de varsta. Am vrut sa ma angajez la o companie din jud. Dambovita, unde si locuiesc, companie care este societate comerciala SA si are ca actionari unitati administrativ teritoriale, respectiv actionarii majoritari sunt Consiliul Local Targoviste si CJ Dambovita. Nu mi s-a aprobat cererea de inscriere la concurs pt ca sunt pensionar si pensia mea depaseste cu putin salariul mediu brut pe economie...si incalc deci, legea 329/2009 privind cumulul pensiei cu salariul la stat. Care este adevarul juridic ? Pot sau nu sa ma angajez la o asemenea companie ???
Nu v-ati putut incadra din motivul expus chiar de dvs ... pensia neta depaseste nivelul salariului mediu brut pe economie ... prin urmare, corect vi s-a respins cererea de inscriere la concurs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie militara anticipata- cum pot evita suspendarea platii ei? selira selira Buna ziua O persoana este pensionata militar anticipat si doreste sa isi infiinteze o societate cu asociat unic, la care sa fie administrator si eventual si ... (vezi toată discuția)
Cumul salariu cu pensie luciamanta luciamanta Aş dori să aflu dacă un salariat poate cumula pensia cu salariul, în condiţiile legislaţiei actuale. Un salariat care împlineşte limita de vârstă ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie - salariu danyela36ro danyela36ro UN SALARIAT CARE ESTE PENSIONAR M.A.N. POATE LUCRA INTR-O INSTITUTIE PUBLICA SAU REGIE AUTONOMA.TREBUIE SA RENUNTE LA PENSIE? (vezi toată discuția)