avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... avem voie sa ne asezam pe iarba in parc?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

avem voie sa ne asezam pe iarba in parc?

Am si eu o nelamurire in legatura cu spatiile verzi din parc;acum cateva zile am fost in parcul Kiseleff din capitala si impreuna cu fetita mea ne am asezat un pic pe iarma,nu pe rondurile cu flori,doar pe gazon si imediat au aparut 2 politisti comunitari si ne au spus ca nu avem voie sa stam pe iarba.Am mai cautat pe net detalii despre aceasta problema a mea si am mai gasit un cetatean care se cerea explicatii despre acest lucru chiar pe blog ul domnului chiliman si spunea ca are aceeasi problema dar lui i au spus politistii de o anume hotarare a Consiliului General 10/2001 care reglementeaza statul pe iarba dar ca pe partea dreapta am avea voie sa ne asezam si pe partea stanga a parcului nu din cauza ca iarba trebuie irigata nu am avea voie.Mie personal nu mi se pare normal sa nu avem voie sa stam pe iarba in parc sau poate ca este vorba de parcul Kiseleff are cumva o legislatie personala avand in vedere locatia?(glumeam bineinteles)Oricum va rog sa mi dati si mie niste raspunsuri legale ca sa pot intelege si eu acest lucru.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 16:23, 17 August 2008
Uite aici hotararea:

[ link extern ]
M-am uitat si eu peste hotararea indicata, mi se pare foarte aiurea redactata anexa... Oricum, hotararea interzice "calcarea", nu asezarea pe iarba :P
E corect ca exista aceasta prevedere ce interzice,,calcarea" ierburilor din parc. Motivez prin faptul ca doar in tarile civilizate este voie sa calcam pe iarba...=D>
Multumim Gabliela
@catalin_just Aveti dreptate, de altfel ce rost au peluzele daca nu poti sa calci pe ele? Hotararea este "iinteresanta" si poate da de gandit Calcarea peste peluze, rabate, platbande, ronduri de flori, garduri vii, plantatii de arbusti, plante de umbra, liane, existente sau in curs de amenajare" Este evident ca poti sa-mi dau seama cand calc o liana (care la noi la Ciuci - Varfuri ii zice iedera sau curpen) sau o planta de umbra existenta. Ma tot gandesc cum sa-mi dau seama cand calc o liana sau o planta de umbra in curs de amenajare. Tiiii! Ce periculos poate fi Bucurestiul! Mai ales ca-s de la Varfuri si n-am vazut in viata mea o liana in curs de amenajare. O sa am mare grija cand mai vin pe la voi.
Mai sunt si alte pasaje de mare angajament, de ex: " in[c]lusiv innoptarea, aprinderea si intretinerea focurilor pe zonele verzi". Desi am citit de cateva ori tot nu inteleg cum vine innoptarea focurilor! :O

Alte discuții în legătură

Spatiile verzi din jurul imobilelor sorinstanciu sorinstanciu Se da urmatoarea situatie: un proprietar, care face si parte din Comitetul Executiv al Asociatiei de Proprietari vine permanent si cere presedintelui ... (vezi toată discuția)
Contestare proces verbal mavio33 mavio33 Ce sanse are contestatia impotriva unui proces verbal intocmit de un agent al Politiei locale pentru faptele \\" nu a taiat iarba si nu a mentinut curatenia pe ... (vezi toată discuția)
Plimbarea cainilor de companie pe spatiile verzi ADNgraphic ADNgraphic Buna ziua, Se poate sa imi spuna si ie cineva ce spune legea in legatura cu plimbarea cainilor de companie pe spatiile verzi? Puteti sa imi dati doar un link ... (vezi toată discuția)