buna ziua.
deci o sa va explic pe scurt ce problema am.... in urma unui accident auto provocat de mine a fost deteriorat un stalp de circulatie... politia a venit la fata locului, mi-a completat anexa 2 deoarece a fost si cu victime (ulterior am scapat de latura penala), dar ma trezesc ca ce de la primarie nu vor sa deschida dosarul de dauna la asiguratorul meu pentru recuperarea sumei care a platit-o cu reparatia respectivului stalp... asigurator este de acord sa plateasca reparatiile , dara fara un reprezentant al primariei nu poate face nimic si imi spune sa stau linistit ca nu are ce sa imi faca eu fiind asigurat...
bineinteles ca suma reparatiilor mi-a fost bagata la fisc ..
vreau sa va intreb daca cei de la primarie pot fi obligati prin lege sa imi contacteze asiguratorul pentru deschiderea dosarului de dauna... mie unul asa mi se pare normal, polita fiind valabila,
pot actiona primaria in judecata daca cei de la fisc ma executa silit?
cui sa ma adresez sa rezolv odata si problema asta ?
Va multumesc.
Nu inteleg cum a "bagat la fisc" primaria o factura de reparatie.Nu putea decat eventual o amenda de la politie.Primaria nu a fost parte civila in procesul penal, cu pretentii pentru daune? Ce ati putea face ar fi ca in baza anexei2, eventual si a unui document emanat de la primarie cu suma reprezentand reparatia, sa deschideti dv., ca asigurat, dosarul de dauna prin avizarea pe care aveati obligatia de a o face conform normelor RCA.
Nu a fost inceput nici un proces penal ca partea vatamata a avut mai putin de 10 zile de ingrijire, ieri am primit o hartie de la fisc prin care ma somau sa platesc respectiva suma ... eu am doar un proces verbal de la politia locala in care se specifica, ca am de platit suma de ..... pentru acoperirea prejudiciului material...
Asta le-am cerut si eu domnilor de la primarie, un document prin care sa ateste reparatiile facute si suma rezultata in urma acestora dar ma tot amana de 2 luni si imi spun ca inca nu s-a intocmit devizul de lucrari deoarece sunt multe lucrari, cei de la prmarie te trateaza cu un dispret de neimaginat , parca ai fi cel mai mare infractor din romania
Intocmiti si depuneti o cerere prin care informati primaria ca aveti RCA (atasati copia), solicitand sa se adreseze asiguratorului conform legisltiei in materie:
Art. 55. - Despăgubirile se plătesc de către asigurător persoanelor fizice sau juridice păgubite. (L136/2007)
Proba marimii prejudiciului, se face cu devizul/factura reparatiei de catre pagubit.
Cu Anexa 2, copiiile documentelor dv. (permis, cerificat inmatriculare autov. si buletin) si copia RCA-ului, va duceti la soc. de asigurari si dati o declaratie privind accidentul. Dupa ce primiti numarul de dosar de dauna faceti la primarie o comunicare cum ca s-a deschis dosarul de dauna cu nr.......... iar
Daca inspectorul de daune refuza sa deschida dosar de dauna, depuneti la secretariatul soc. de asigurare declaratia si copiile documentelor, luati nr, de inregistrare si comunicati Primariei ca dv. ati avizat dauna la soc. de asigurare ( inregistrata la nr.....din data de.... si ca pentru incasarea despagubirii trebuie sa se adreseze societatii de asigurare.
Ce documente trebuie mai departe si cind se vor depune de catre Primarie nu mai e problema dv.
Daca nu s-a intocmit devizul de lucrari de unde stiu cei de la Primarie care este valoarea prejudiciului?
Dosarul este deschis la firma de asigurari, cu poze, cu constatare , cu tot... mai trebuie sa vina un reprezentant al primariei cu devizul de lucrare care sa justifice acei banii...
Suma este aceeasi pentru acest gen de daune... in urma unui consiliu local se voteaza pe fiecare an o suma standard pentru fiecare bordura , indicator, stalp rupt in parte, sau orice altceva care se afla in patrimoniul tarii...
Accident auto
anamariamed
Buna ziua, am si eu o nelamurire in ceea ce priveste solutionarea unei daune auto.
Astazi am fost implicata intr-un accident auto, eu am intrat in depasirea ... (vezi toată discuția)