Ce se intampla cu actul de proprietate dupa ce s-a transferat dreptul de proprietate altei persoane, altfel spus altcineva a devenit proprietar? Se retine actul de proprietate la notariatul la care s-a incheiat tranzactia sau este distrus?
In orice caz mai poate fostul proprietar sa detina actul sau de proprietate in original dupa ce a fost facuta tranzactia?
Actul de vanzare cumparare se face in cate exemplare doresc partile dar minim 1 act cumparatorului, un act vanzatorului, un act la cartea funciara pt a fi inscris noul proprietar si un act in arhiva notarului. A se citi act egal exemplar din contract vanzare cumparare.
Normal ca si vanzatorul tb sa aiba un exemplar el fiind transmitatorul dreptului de proprietate, platind si impozit pe tranzactie.
Iar actul vanzatorului prin care dovedea ca este proprietar si in baza caruia ati cumparat vi se va preda dvs. Este obligatia vanzatorului. Insa e posibil sa mai aiba un exemplar doua original.
Din mom ce vi sa intabuleaza dreptul de proprietate in cartea funciara, aceasta fiind bloat deja de tranzactia dvs nu se mai poate Duce sa vanda in alta parte daca asta este teama dvs.
cel care vinde, poate pastra si actul prin care a dobandit la randul lui proprietatea si un exemplar din contractul prin care instraineaza proprietatea.
sunt actele omului si le poate pastra, casa nu mai e a lui
Da! Publicitatea imobiliara este opozabilitatea fata de terti. Dreptul dvs de proprietate sau al unui dezmembramant al dreptului de proprietate , sarcinile care greveaza un bun imobil, sunt supuse publicitatii imobiliare in mod obligatoriu de la data intocmirii actului care are ca obiect asemenea trasferuri sau sarcini, tocmai pt a fi cunoscute si de terti, de cei care nu au luat parte la act.