avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... as vrea sa stiu daca testamentul care il am mai este ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

as vrea sa stiu daca testamentul care il am mai este valabil

Matusa mea mi-a facut un testament inainte ca ea sa aibe un copil
. intre timp a avut un copil , un baiat
Sotul ei a decedat acum 8 ani.
In urma cu 3ani a decedat si ea lasand copilul in grija mamei mele - mama fiind tutore legal.Luna trecuta verisorul meu s-a inecat .aveea 17 ani.
mai este valabil testamentul ?
daca da , ce trebui sa fac?
Mai vreau sa adaug ca testamentul a fost facut dupa divortul de primul sot :iar verisorul meu a fost facut cu cel de-al 2-lea sot care mai avea 2 copii din prima casnicie , aflati in grija sotiei
Ultima modificare: Miercuri, 13 August 2008
mihaela_hody, utilizator
Cel mai recent răspuns: mihaela_hody , utilizator 07:15, 19 August 2008
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atata timp cat la decesul matusii dvs. nu au ramas alti mostenitori rezervatari ai acesteia, copilul si sotul fiind decedati, (nu mi-ati spus daca mai traiesc parintii matusii) , in mod normal dumneavoastra ati putea sa uzati de testamentul lasat. Mai este insa o problema. Matusa a dispus prin testament de bunurile proprii sau bunurile comune dobandite in timpul casatoriei cu primul sot???
Cel mai rezonabil, avand in vedere ca exista multe necunoscute in ceea ce spuneti, ar fi sa consultati un avocat care , cu testamentul in fata si cu actele de proprietate ale matusii poate sa va dea un sfat in deplina cunostinta de cauza.
Mult succes.
daaa... acum puteti pune in aplicare testamentul, cu conditiile scrise de colega
In testament este vorba de " toate bunurile mobile si imobile ce se vor gasi in ce se vor gasi in patrimoniul meu la data decesului ".Parintii matusei mele (bunicii mei) nu mai sunt in viata.
Cei doi fratii de tata ai varului meu pot avea dreptul la mostenire?
Va multumesc foarte mult!
Nu alina si avokitten :( Testamentul este cu totul lipsit de efecte din cauza art. 836. din Codul civil
Orice donatiuni prin acte intre vii facute de persoane ce n-au copii sau descendenti existenti in timpul facerii lor, oricare ar fi valoarea acestor donatiuni si sub orice titlu s-ar fi facut, fie chiar donatiunea mutuala sau remuneratorie, fie in fine donatiunea in favoarea maritagiului facuta sotilor de oricare alta persoana, afara de ascendentii lor, sunt revocate de drept, daca donatorul, in urma donatiunii, dobandeste un copil legitim, un postum, sau chiar cand a legitimat pe un copil natural, prin maritagiu subsecvent.

Chiar daca matusa mea avea apartamentul din prima casatorie ,cei doi copii la al 2-lea sot vor mostenii totul?

Alte discuții în legătură

Succesiune prin testament mihaela_hody mihaela_hody Matusa mea mi-a lasat prin testament toate bunurile mobile si imobile ce se vor afla dupa decesul ei .In acel moment avea un apartament dupa divortul de ... (vezi toată discuția)
Testament legalizat para24 para24 Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns daca se poate. Este vorba de o matusa (sora cu bunica mea) care nu are copii si numai o nepoata dupa frati (mama ... (vezi toată discuția)
Mostenitoare sau nu?! ContSters235906 ContSters235906 Buna ziua, Matusa tatalui meu,a fost casatorita,a divortat..apoi sotul sau a decadat...nu au niciun copil,in urma cu un an de zile am primit vestea ca mi-a ... (vezi toată discuția)