avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1097 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Facturare produse
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Facturare produse

Buna ziua ! As dori sa aflu daca exista vreo prevedere legala care obliga vanzatorul sa insereze in factura, in cazul vanzarii unor produse, fiecare produs in parte, cantitate, pret, valoare, sau este de ajuns sa fie trecuta o suma totala, globala. Solicit aceasta informatie intrucat, porducand o paguba prin accident rutier unei societati pt care transportam niste produse, aceasta ne-a emis o factura cu o valoare de aprox. 89.000 lei (ca si cum mi le-ar fi vandut, pt. ca eu le-am distrus in timpul transportului), din care nu rezulta ce produse mi-a facturat, ce cantitati, ce pret, ce valoare pe fiecare lot de produse. Astfel fiind, eu nu pot sa verific daca mi-a facturat produsele deteriorate si nici daca pretul este cel corect. Daca exista vreo prevedere legala in acest sens, as dori sa aflu care este aceasta. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: emil6702 , utilizator 00:19, 31 Iulie 2011
Factura mi-au emis-o ca si cand marfa pe care am transportat-o mi-a vandut-o mie, de fapt, ca la orice vanzare-cumparare de marfuri. Firma beneficiara stie doar ca mi-a dat un camion de marfa pe care n-am livrat-o la destinatie, asa ca mi-a facturat-o mie, ca si cum as fi cumparat-o de la ea, mai departe nu o mai intereseaza ce se intampla cu marfa deteriorata sau cu cea intacta, e treaba mea mai departe ce fac cu ea. Pana la urma inteleg si punctul lor de vedere, au ramas descoperiti la un magazin, fara marfa, marfa deteriorata si cea buna trebuie sortata, reambalata, ceea ce necesita personal, timp ... bani. De ce sa se complice, imi factureaza mie marfa iar eu o platesc. Pana la urma ei n-au nicio vina, deci nu se complica.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Iulie 2011
ContSters93450, utilizator
Eu nu inteleg de ce v-ati complicat si nu ati chemat asiguratorul la fata locului? Pentru a constata daunele . Dvs. va convine sa va inregistrati in contabilitate cu marfa pe care nu o aveti? Va dati seama cat riscati? Si ce riscati? Nu este nici legal, nici corect.
Da, factura trebuie intocmita asa cum vi s-a scris in mesajele anterioare. Dar gasiti o alta varianta, aceasta de care ne scrieti nu e cea viabila. Este punctul meu de vedere.
Deci, pt final, documentele de baza erau avizul de insotire a marfii si P/V constatator al asiguratorului. Puneti in vedere firmei sa ia legatura cu asiguratorul transportului pt recuperarea prejudiciului.
Ultima modificare: Duminică, 31 Iulie 2011
emil6702, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura fiscala Chris-Cross Chris-Cross Buna ziua colegi!Am o mare problema cu cei pe care-i solicit sa-mi transporte marfa legat de facturarea transportului,si anume: Factura emisa de ei ... (vezi toată discuția)
Servicii medicale pufi pufi Buna ziua, Cabinet medical ofera servicii medicale cu eliberarea fiselor pentru obtinerea permisului de conducere auto. As dori sa intreb daca pe factura ... (vezi toată discuția)
Cnp si semnatura factura electronica alexandru08 alexandru08 Va rog sa imi spuneti, daca, conform codului fiscal, in cazul unei societati comerciale este obligatoriu la intocmirea facturii CNP-ul emitentului si/sau ... (vezi toată discuția)