avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pot depune demisie fara sa patesc vreo ceva?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pot depune demisie fara sa patesc vreo ceva?

Buna ziua! sunt angajat la clinica sante galati, in functia de asistent medical si doresc sa nu mai profesez in cadrul acestei firme..drept pentru care as dori sa depun o demisie fara sa patesc nimic din partea angajatorului..ce trebuie sa scrie in demisia mea? sau trebuie sa raman in preaviz?as vrea sa plec fara sa mai stau in preaviz.Astept un raspuns din partea dumneavoastra URGENT!
VA MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:43, 31 Iulie 2011
Pai v-a dat institutia preaviz? Daca plecati prin demisie nu puteti beneficia de ajutorul de somaj.
Art. 81. [definitia legala, procedura si efectele demisiei]
(1) Prin demisie se intelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz.
(2) Angajatorul este obligat sa inregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.
(3) Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.
(4) Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.
(5) Pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa isi produca toate efectele.
(6) In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator.
(7) Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.
(8) Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca

Am subliniat ce v-ar putea interesa.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Iulie 2011
emil6702, utilizator
sorin_iacob87 a scris:

Buna ziua! sunt angajat la clinica sante galati, in functia de asistent medical si doresc sa nu mai profesez in cadrul acestei firme..drept pentru care as dori sa depun o demisie fara sa patesc nimic din partea angajatorului..ce trebuie sa scrie in demisia mea? sau trebuie sa raman in preaviz?as vrea sa plec fara sa mai stau in preaviz.Astept un raspuns din partea dumneavoastra URGENT!
VA MULTUMESC!


1. In cererea de demisie nu faceti nicio alta precizare decat ca SRL/SA, prin prezenta va aduc la cunostinta ca doriti incetarea contractului de munca, nr………….din data zz/ll/aa, in baza art. 81 din Codul muncii - Legea 53/2003 modificata si completata, prin demisie , incepand cu data de ....

2. Regula in materie de incetare a contractului individual de munca din initiativa salariatului este incetarea dupa expirarea unui termen de preaviz, in conditiile art. 81 C. muncii. Prin exceptie, contractul de munca poate inceta prin demisie fara preaviz in urmatoarele situatii:
- angajatorul renunta la termenul de preaviz - art.81.alin.7 C.mun.
- angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca - art.81 alin.8 C.mun.

3. Nerespectarea de către dvs - in cazul demisiei cu preaviz - a termenului de preaviz reprezintă abatere disciplinară, care justifică sancţionarea sa disciplinară, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.

4. Puteti solicita incetarea c.i.m. cu acordul partilor - art.55 lit.b C.mun. ...situatie in care nu se acorda preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz Evelyne 24 Evelyne 24 Bună ziua cum ar trebuii sa procedez pentru a demisiona făra preaviz? (vezi toată discuția)
Lnsolventa angajator, demisie si recuperare drepturi ManuDumi ManuDumi Buna ziua, Fiica mea este inca angajata la o firma careia i s-a cerut insolventa, sanse de redresare nu mai sunt, toti colegii au demisionat, este angajata ... (vezi toată discuția)
Contractul individual de muncă poate înceta fără preaviz ... spatrascu96 spatrascu96 Contractul individual de muncă poate înceta fără preaviz în cazul în care angajatorul pune sănătatea în pericol angajatului? Prietena mea a ... (vezi toată discuția)