avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulentul de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulentul de insertie

am nascut in ianuarie 2011, si am optat pentru concediu de crestere pe 1 an, cand ma pot intoarce cel mai tarziu la servici pentru a beneficia de cei 500 lei?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:28, 31 Iulie 2011
Beneficiati de stimulentul de insertie daca va reantoarceti la servici inainte de expirarea celor 12 luni de concediu.
1. OUG 111/2010 spune:
Art. 7
(1) Persoanele care in perioada in care sunt indreptatite sa beneficieze de concediul pentru cresterea copilului si indemnizatia lunara prevazute la art. 2 alin.(1) lit. a) obtin venituri supuse impozitului prevazute la art. 3, inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an, au dreptul la un stimulent de insertie in cuantum lunar de 500 lei pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani.
...
2. Asadar puteti sa reluati activitatea cel mai tarziu in ziua precedenta zilei in care copilul implineste 1 an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Crestere copil pana la 2 ani oanca oanca buna ziua, as vrea si eu sa stiu: daca optez pentru concediu de crestere copil pana la 2 ani si ma intorc la munca inainte de 1 an, m-ai primesc indemnizatie ... (vezi toată discuția)
Revenire la serviciu din concediu crestere copil daniela22032003 daniela22032003 Buna ziua. Intentionez sa revin la servici din concediu crestere copil la varsta de un an a fetitei, desi am optat pentru concediu de ingrijire de 2 ani. Vreau ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie Full Cost Visibility S.r.l. Full Cost Visibility S.r.l. Buna ziua, salariatul poate sa renunte la CCC si sa opteze pentru stimulentul de insertie? Acest lucru este posibil de cand implineste copilul 1 an pana la ... (vezi toată discuția)