avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dupa implinirea a 18 ani este interzisa o relatie cu o ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dupa implinirea a 18 ani este interzisa o relatie cu o persoana sub aceasta varsta?

Diferenta de care vorbesc este doar de 1 an si jumatate dar eu tocmai am implinit 18 ani si persoana implicata are momentan doar 16. Trebuie oprita aceasta relatie sau poate continua? Ce ar trebui sa stiu din punct de vedere legal?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 22:15, 1 Septembrie 2011
nu e nici de scurta durata pt ca suntem deja impreuna de un an si vrem sa continuam, dar m-am lamurit. va multumesc tuturor pt raspunsuri
Poti continua linistit relatia cu ea, nu iti interzice nicio lege acest lucru.
Cu acordul parintilor minorul care a implinit 16 ani se poate casatorii. Deci casatoriti-va daca socrii va doresc de ginere, pentru a nu va bate politia la usa in curand si mai ales pentru a nu putea fii acuzat de relatii cu o minora, pe care de altfel le si recunoasteti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rog sa mi se dea mai multe detalii cu privire la.... Alexha Alexha Un amic de-al meu are o realatie ccu o fata care in prezent are varsta de 16 ani.Au fost impreuna cam un an,dupa care au avut o pauza si acum sunt din nou ... (vezi toată discuția)
Corupere de minori cry_ana cry_ana numele meu este amalia si am nevoie de o lamurire cu privire la cazuri de corupere de minori. un ex: cand este vorba de corupere de minori?daca fata are 17 si ... (vezi toată discuția)
Prietena minora mutata la iubit y0_luigi88 y0_luigi88 Buna seara as dori si eu un raspun la problema mea :Prietena mea are varsta de 16 ani si 2 luni si problema este urmatoare ea este tratata acasa un pik cam ... (vezi toată discuția)