avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Vanzare cu amanuntul
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Vanzare cu amanuntul

Buna ziua.

Va rog sa primiti spre analiza urmatoarea speta:

In ce conditii o societate comerciala care a intreprins demersurile necesare pentru achizitionare si fiscalizare casa marcat poate vine produse cu amanuntul inainte de a avea casa de marcat?

Din discutiile cu alte societati in aceeasi situatie am inteles ca vanzarea poate avea loc in situatia in care se tine evidenta zilnica separata a marfurilor vandute vs. sume incasate. Este aproape de legalitate o astfel de abordare?

Multumesc anticipat pentru raspuns.

Cel mai recent răspuns: ovidiu7676 , utilizator 20:11, 1 August 2011
nu poate vinde produse cu amanuntul. trebuie eliberat bon fiscal.- o.g.28/99
Manuela Mircea a scris:
Este aproape de legalitate o astfel de abordare?


Stimata doamna in contabilitate nu mergem pe principiul "aproape de legalitate" , ci pe legalitate. Colegul @gigelin v-a scris mai sus cadrul legal care reglementeaza obligativitatea agentilor economici de a utiliza casele de marcat fiscale.

Iar aici puteti citi integral OG 28/1999.
[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 1 August 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
nu e recomndabil si in plus dureaza instructajul, codul stabilit pe clasa de produse.Comertul cu amanuntul are obligatoriu casa de marcat fiscala , vindeti la populatie si pentru revanzare doar catre persoane juridice si sa eliberati factura si chitanta fara bon fiscal aveti nevoie de comert cu ridicata.
Ultima modificare: Luni, 1 August 2011
ovidiu7676, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa comercializez produse in piete, fara casa de marcat, daca sunt if ? zcb zcb Buna seara, va rog sa -mi spuneti cum pot sa comercializez produse in piata, daca nu am casa de marcat si sunt IF(intreprindere familiala)? Se poate pe baza de ... (vezi toată discuția)
Chitanta vs bon fiscal ioanaep ioanaep Buna ziua, Stie cineva daca mai nou o societate este obligata sa emita bon fiscal catre o alta societate....? Eu nu stiu de asa ceva, poate stie ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal sau bon fiscal si factura fiscala sweet sweet Buna ziua.lucrez la un magazin de scule si unelte de uz gospodaresc.as vrea sa stiu in ce situatii clientii pot cere ,pe langa bonul fiscal , si factura ... (vezi toată discuția)