Doresc sa pun sieu o intrebare:
In momentul de fata sunt in somaj,totodata sunt pe punctul de a pleca in germania(nu pot preciza pe ce perioda) si nu stiu cum pot proceda la AJOFM pentru nu a pierde somajul?
Art. 45. - (1) Suspendarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
d) la data plecării din ţară pe o perioadă mai mică de 3 luni, la cererea persoanei, precum şi, după caz, la data obţinerii autorizării pentru menţinerea plăţii indemnizaţiei de şomaj, la cererea persoanei care se deplasează în interiorul Comunităţii Europene şi al Spaţiului Economic European pentru a căuta un loc de muncă şi doreşte să îşi menţină plata indemnizaţiei de şomaj;
1. Faceti o cerere catre Agentia de Somaj pentru suspendarea indemnizatiei pentru 3 luni (asa cum v-a spus si colegul meu, @pneagu).
2. Dupa aceea repunerea în platã se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai târziu de 3 luni de la data suspendarii.
Despre somaj
lascuviorica
Buna ziua
De la 01.12.2010 va trebui sa-mi depun actele la somaj.As dori sa stiu daca plec in strainatate in perioada 10.01.2011 - 01.03.2011, pierd ... (vezi toată discuția)
Somaj
chance1
Eu sunt somera. Vreau sa plec in strainatate la munca. Cum fac cu somajul? Ma duc sa anunt la ANOFM sa-mi intrerupa plata indemnizatiei de somaj? Daca plec si ... (vezi toată discuția)