avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... diurna pentru extern
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

diurna pentru extern

Servus tuturor! Exista obligatia unei diurne minime pentru deplasare in UE ?
Cat este cuantumul minim pentru un sofer profesionist care lucreaza in UE cel putin 35 zile si doarme in cabina? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:18, 24 August 2012
lucreaza la stat , la societati cu capital privat sau pe cont propriu ?
in aceeasi situatie sunt si eu. Lucrez la firma privata. Diurna minima e de 31 euro,dar pentru soferii care dorm la cabina am inteles ca ar fi 56 euro. Stie cuneva mai exact cum e??/
Potrivit legislatiei in vigoare :
Diurna legala externa/zi (conform HG 518/1995 ) - pentru tari UE (in afara de Bulgaria) = 35 EUR x 0,75 x 1,15 = 30,19 EUR/ ZI.

Diurna maxima deductibila externa/zi (conform HG 518/1995+Legea 571/2003 ) - pentru tari UE (in afara de Bulgaria) = 35 EUR x 0,75 x 1,15 x 2,5 = 75,47 EUR/ ZI.

dar de cazare???eu intreb pentru soferii care dorm in cabina. poate stie cineva mai exact...
HG nr.518/1995:

Art. 9. - (1) Plafonul de cazare se acordă în raport cu categoria de diurnă în care se încadrează personalul, la nivelul prevăzut pentru fiecare ţară în care are loc deplasarea, potrivit anexei.
(2) Plafoanele de cazare la care are dreptul personalul participant la diferite manifestări cu caracter internaţional sau la alte acţiuni se acordă la nivelul corespunzător tarifelor practicate de către hotelurile în care au loc manifestările respective, pe baza comunicării primite din partea organizatorilor sau a reprezentanţelor României din ţările respective.
(3) În situaţia în care cazarea nu poate fi asigurată la unităţi hoteliere sau altele asemenea, personalul poate să închirieze şi locuinţe, însă cu plata unei sume în limita a 75% din plafonul de cazare.
(4) Eventualele plăţi pentru cazare, care depăşesc plafoanele stabilite în condiţiile prezentei hotărâri, se aprobă, în cazuri temeinic justificate, de către conducerile unităţilor trimiţătoare, pe baza documentelor de plată.
(5) Prin cheltuieli de cazare se înţelege, pe lângă tarifele sau chiria plătite, şi eventualele taxe obligatorii pe plan local, precum şi costul micului dejun, atunci când acesta este inclus în tarif.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna externa mariusgolgut mariusgolgut Buna ziua Va rog sa-mi spuneti care este cuantumul minim al diurnei externe in situatia in care se pleaca din Romania spre Spania, in cazul unui sofer de tir ... (vezi toată discuția)
Diurna externa smarandita67 smarandita67 Buna seara! Va rog sa-mi spuneti care este diurna maxima pt deplasare in interes de serviciu din Romania in Spania in cazul in care cazarea este ... (vezi toată discuția)
Diurna euramonel euramonel Buna ziua, Lucrez la o firma germana si acestia doresc sa ma trimita in Germania pentru 6 saptamani la scolarizare. Care este valoarea minima a diurnei pe ... (vezi toată discuția)