avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legea 10, anrp
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legea 10, anrp

stie cineva cum se poate urgenta solutionarea dosarelor privind despagubirile acordate fostilor proprietari cf legii 10 la prefectura/anrp pe cale legala?
Cel mai recent răspuns: CA Camelia TUGUI , Avocat 18:40, 7 Septembrie 2011
nu prea se poate urgenta, de la inceputul anului ANRP a trimis o "circulara" prin care se specifica faptul ca fiecare prefectura poate trimite doar 25 de dosar o data la doua luni de zile in vederea verificarii acestora si dispunerea acordarii despagubirilor
Daca dosarul este la ANRP (respectiv la Comisia Centrala, in vederea emiterii deciziei), incercati o actiune in contencios administrativ.

Daca este la prefectura, ati putea incerca aceeasi solutie.

Consultati un avocat. Ar trebui vazut stadiul dosarului, daca este complet sau nu, daca exista o decizie privind acordarea de despagubiri... In functie de situatia concreta, avocatul va poate sfatui.

dosarul se afla in lucru din 2001. Dosarul a fost rezolvat la primaria Bucuresti, s-a emis o dispozitie, a fost inaintat la prefectura, aceasta a gasit un nod in papura si l-a inapoiat la primarie care l-a completat si retrimis la prefectura. Prefectura a mai gasit o gresala in dosar si a actionat in judecata primaria ?!!!!. In luna iulie s-a dat o hotarare judecatoreasca in acest dosar care corecteaza gresala.
As vrea sa stiu ce pot sa fac pentru a urgenta trimiterea dosarului la ANRP si emiterea de actiuni la Fondul Proprietatea.
As vrea sa fac acest lucru cu forte proprii dar nu exclud ajutorul unui avocat si nu scot din calcul nici vanzarea drepturilor din dosar.
Da, actionarea in instanta si ulterior executarea silita a ANRP-ului este singura solutie.
[editat de admin: va rog sa nu mai dati date de contact in mesajele scrise de dumneavoastra]
Ultima modificare: Miercuri, 7 Septembrie 2011
Alin Popescu, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 290/2003 iulian nicu iulian nicu as dori un raspuns din partea avocatnet ,cu privire la problema mea; am dosarul depus la anrp din luna martie/2007cu decizie ,hotarire,dovada refugiului si ... (vezi toată discuția)
Anrp si legea 10 nante nante Eu ma chinui din 2007 sa ajunga dosarul meu intocmit in baza Legii 10, la Comisia din ANRP. Dupa inregistrarea lui in 2005, si obtinerea evaluarii terenului in ... (vezi toată discuția)
Dosar (cerere ?)anrp liniuta liniuta Buna ziua , mi sa stabilit cuantumul unei despagubiri in echivalent prin hotarare judecatoreasca , dosarul catre anrp il fac eu sau pe baza cererii depuse la ... (vezi toată discuția)