avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inselaciune cumparat masina
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inselaciune cumparat masina

Pe 9 Mai 2008 am cumparat o masina de la un tip din Ploiesti, cu care am facut un act de vanzare-cumparare la o dactilografie de langa politia Ploiesti, pe care l-am semnat amandoi.El mi-a spus ca masina e pe firma lui. Ulterior am aflat ca masina era a unei firme din Bucuresti. Eu i-am platit lui banii (7900 euro), dar factura mi-a trimis-o de la firma din Bucuresti cu suma de 2900ron.Am aflat apoi ca masina nu avea 76000km si cum are la bord si cum scris el in anuntul din Autovit, ci 142000km, dar nu am putut printa anuntul ca sa am o dovada, dearece l-a sters.Pot sa-i fac plagere penala, tinand cont ca am ca probe contractul de vanzare cu suma de vanzare, in care scrie ca masina e libera de orice sarcini, semnat de el ca proprietar si factura de la firma in care suma nu coincide cu cea data de mine?Pe cartea de identitate a masinii figureaza firma, dar care nu era a lui.Plangera poate fii facuta si in alt oras, decat in Ploiesti? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ttino , utilizator 15:21, 21 Iulie 2011
Da pentru inselaciune. Conform codului penal art. 260 aliniat 3)
Inducerea sau menţinerea în eroare a unei persoane, cu prilejul încheierii sau executării unui contract, săvarşiţă în aşa fel încât fără această eroare cel înşelat nu ar fi încheiat sau executat contractul în condiţiile stipulate, se sancţionează cu pedeapsa de la 3 la 10 ani.

Pot face plangerea in alta localitate decat in Ploiesti? Va multumesc!
Puteti face plangerea penala si acolo unde aveti dvs domiciliul in actele de identitate.

avocat Claudiu Lascoschi
atentie mare, pe contractul de vanzare cumparare pe care l-ati semnat cu persoana respectiva ,ar trebui sa apara stampila firmei ori ca era firma lui ori ca era reprezentantul firmei .Stampila trebuie sa existe pe acel act pt a fi valabil, daca nu aveti stampila firmei pe acel contract singura proba justificativa ,in ceea ce priveste pretul este factura emisa de firma.In ceea ce priveste km reali ai masinii ...puteti incerca o actiune in instanta insa va fi greu de dovedit....succes!
Pana la rezolvarea plangerii penala verificati cine este adevaratul proprietar al masinii ca sa nu va treziti ca acea masina are doi sau mai multi proprietari.

Se poate verifica proprietarul masinii la circa financiara unde a platit ultima dat impozitul pe masina. Referitor la diferanta de kilometraj se poate face o expertiza. Era bine daca pastrati totusi anuntul dat de cel ce a vandut masina...
Ultima modificare: Luni, 25 August 2008
Gabriela Mihai, Avocat

Alte discuții în legătură

Inselaciune la cumpararea masinii ttino ttino Buna ziua, Am cumparat in urma cu 2 saptamani un autoturism care are afisat pe bord un numar de km care nu este real (kilometrajul a fost mult dat inapoi). ... (vezi toată discuția)
Are valoare actul? cazandetuica cazandetuica Am cumparat un autorurism, am semnat pe un formular de cumparare vanzare din acela autocopiator, in 3 exemplare cu care a venit vanzatorul, l-am semnat, am dat ... (vezi toată discuția)
Am aflat cu ocazia itp că mașina cumpărată avea kilometrajul dat înapoi. aș dori să o returnez, am șanse în instanță? IonutCirciu IonutCirciu Salut mi am cumpărat un golf 5 acum 5 luni și in bord avea 180.000km, am pus o pe tester nua găsit nimic in neregula bun, după ceva timp am avut și niște ... (vezi toată discuția)