avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Raportari statistice
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Raportari statistice

Buna ziua,

Contabila de la firma noastra se tot plange ca cei de la statistica ii paseaza tot felul de sarcini(in afara de intrastat). Intrebarea este daca este obligata sa rezolve aceste sarcini sau nu?

Va mutumesc.
Cel mai recent răspuns: andu_nat , utilizator 17:07, 17 Aprilie 2014
Buna ziua

Ma intereseaza in mod direct acest subiect intrucat si pe noi a inceput statistica sa ne bombardeze cu formulare. La temei legal ati mentionat art. 25, puteti va rog, sa ne spuneti si care este legea/ordin care aplicabila?
Va multumesc
Este vorba de Legea 226/2009 - organizarea si functionatea statisticii oficiale in Romania
Problema este ca la cate formulare cer ei sa fie completate,va trebui ca societatile sa-si angajeze personal special sa faca numai raportari,pentru ca pe langa declaratiile pentru fisc,mai trebuiesc depuse declaratii Intrastat,te mai solicita si BNR sa depui diverse declaratii,INSEE,etc.Asta doar ca sa mai aiba unii de la ei ce face,sa nu se spuna ca primesc bani degeaba,ci chiar au volum mare,dar defapt,volumul mare de lucru este al angajatilor societatilor.Bine ca la noi,se fac statistici pentru orice,care din pct de vedere economic,social nu ne ajuta cu nimic,de ce nu au si oameni angajati cu consilierea societatilor comerciale de iesire din impas de exemplu?In loc ca societatile comerciale si oamenii sa fie ajutati,li se da in cap#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raportare la institutul national de statistica flori9 flori9 Buna ziua, se poate sa-mi spuna cineva ce presupune aceasta raportare lunara la INS? Ce date se transmit si cum? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Obligativitatea completarii formularelor statistice marilenam marilenam Buna ziua, Ce prevede legislatia in vigoare in legatura cu obligativitatea companiilor de a completa si transmite catre Directia Regionala de Statistica ... (vezi toată discuția)
Pasibil de amenda NDenisa NDenisa Am fost sunată de BNR sa răspund la niște chestionare pentru firma , chestionare trimise pe email si posta. Nu am dat curs acestora si astfel am fost ... (vezi toată discuția)