avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract pe perioada determinata

M-ar interesa ce spune legea privind contractele de munca pe perioada determinata, si anume: daca la inceput s-a intocmit contractul pe 6 luni, apoi prelungirea tot pe 6 luni si apoi pe o luna cum trebuie sa se faca urmatoarea prelungire de contract?

este obligatoriu sa se faca pe perioada nedeterminata? sau nu?

Multumesc anticipat :)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:48, 3 August 2011
art 82(4) Intre aceleasi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata.
Prelungirea contractului pe durata determinata se face numai in situatiile stabilite in art.82 alin.3 si 83. Pentru restul situatiilor se incheie dupa expirare un nou contract. In perioada de 36 luni se pot incheia 3 contracte succesive.
Indiferent de situatia in care va regasiti angajatorul nu este obligat sa va incheie /prelugeasca contractul.
Daca doreste sa va continuati activitatea va trebui sa incheie CIM pe durata nedeterminata.
deab a scris:

art 82(4) Intre aceleasi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata.

Nu confundati prelungirea c.i.m. cu incheierea altuia nou ... asa cum s-a mai spus, contractul individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit, in conditiile prevazute la art. 83, si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, pentru perioada realizarii unui proiect, program sau unei lucrari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pana cand se poate prelungi un contract de munca pe perioada determinata? micaelamicaela micaelamicaela Buna ziua, De cate ori se poate prelungi un contract de munca pe perioada detrminata si cu cate zile? Eu am fost angajata initial pe o perioada de 2 luni, ... (vezi toată discuția)
Contract de munca determinat Mesesan Mesesan Buna ziua, Am incheiat un contract de munca determinat pt. 12 luni ( 24.03.2015 -24.03.2016). Pentru al prelungi trebuie trimis in Revisal inainte de ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata tullio tullio Buna ziua, va rog daca se poate sa-mi spuneti de cate ori are dreptul angajatorul sa reinnoiasca contractul de munca pe perioada determinata aceleiasi ... (vezi toată discuția)