avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: bunicii mei au murit. ei au avut 3 fete si un nepot pe care l-au infiat. nepotul avea o sora si o sotie cu care a fost casatorit cam un an. el a decedat cu multi ani in urma. acum urmeaza ca fetele sa introduca taxa de succesiune. in cate parti se imparte? in 4 sau in 3? mama baiatului mort care este si fiica bunicilor spune ca trebuie trecut si nepotul decedat? el mai are drept sau sotia lui? va multumesc
Cel mai recent răspuns: fulgisordenea , utilizator 18:46, 3 August 2011
Fiind adoptat, nepotul a devenit fiu. Prin urmare, daca era in viata la data decesului parintelui/parintilor adoptivi, vine la succesiune, iar ca urmare a decesului sau partea lui de mostenire va trece in patrimoniul mostenitorilor sai (sotia, daca era casatorit la data decesului, si descendentii lui, daca are). Daca a decedat inaintea parintilor, atunci in locul sau vin la succesiunea acestora, prin reprezentare, descendentii sai (daca are), dar nu si sotia, care nu poate veni la succesiune prin reprezentare.
nepotul a murit acum 15 ani. bunica acum 10 ani si bunicul de 2 saptamani. el nu are copii. deci din partea lui poate cere cineva drept la mostenire?(sora, sotie, mama)?
in locul nepotului decedat vor culege partea acestuia de mostenire sotia si sora dansului .
Ati mai deschis un topic si vi s a raspuns si acolo....imi aduc bine aminte de subiect!
athe a scris:

in locul nepotului decedat vor culege partea acestuia de mostenire sotia si sora dansului .


???

:hm:

Alte discuții în legătură

Mostenirea nepotului de bunic, tatal fiind decedat andapaun72 andapaun72 am rugamintea sa ma ajutati sa aflu cum se imparte averea bunicului sotului meu in situatia in care bunicul a avut 6 copii, unul dintre ei fiind socrul meu, ... (vezi toată discuția)
Mostenire fulgisordenea fulgisordenea buna seara, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: trei frati si un nepot infiat decedat cu multi ani in urma. nepotul decedat are o sora. ce drepturi ... (vezi toată discuția)
Mostenire Danila Adrian sorin Danila Adrian sorin cum se imparte mostenire bunicilor cind sintm5 nepoti de pe copii lor care sint si ei decedati si mai are o sora in viata multumesc:(( (vezi toată discuția)