avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Prelucrare date personale cu caracter confidential
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Prelucrare date personale cu caracter confidential

Eu sunt programator si am creat un sistem online catalog scolar.
Am fost la diferite scoli cu o oferta ( 10 lei / luna de elev ) in care ma ofeream eu sau alta persoana sa intoducem saptamanal notele si absentele. Totul a fost ok pana in momentul in care m-au intrebat daca am dreptul de a avea acces la cataloagele insitutilor scolare. Aici m-am blocat, nu prea cunosc legile astea si v-as intreba cum as putea trece peste acest obstacol ? O firma nu ar fi o problema, insa mai departe ce ar trebui sa fac ? Cum as putea capata o licenta pentru asa ceva ? Practic eu as avea contracte incheiate direct cu scolile si cu parintii.
Cel mai recent răspuns: Bogdan Tulai , utilizator 13:11, 8 August 2011
Din L 677/2001:
Art. 3.
In intelesul prezentei legi, urmatorii termeni se definesc dupa cum urmeaza:
a) date cu caracter personal - orice informatii referitoare la o persoana fizica identificata sau identificabila; o persoana identificabila este acea persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in mod particular prin referire la un numar de identificare ori la unul sau la mai multi factori specifici identitatii sale fizice, fiziologice, psihice, economice, culturale sau sociale;
e) operator - orice persoana fizica sau juridica, de drept privat ori de drept public, inclusiv autoritatile publice, institutiile si structurile teritoriale ale acestora, care stabileste scopul si mijloacele de prelucrare a datelor cu caracter personal; daca scopul si mijloacele de prelucrare a datelor cu caracter personal sunt determinate printr-un act normativ sau in baza unui act normativ, operator este persoana fizica sau juridica, de drept public ori de drept privat, care este desemnata ca operator prin acel act normativ sau in baza acelui act normativ;
f) persoana imputernicita de catre operator - o persoana fizica sau juridica, de drept privat ori de drept public, inclusiv autoritatile publice, institutiile si structurile teritoriale ale acestora, care prelucreaza date cu caracter personal pe seama operatorului;
g) tert - orice persoana fizica sau juridica, de drept privat ori de drept public, inclusiv autoritatile publice, institutiile si structurile teritoriale ale acestora, alta decat persoana vizata, operatorul ori persoana imputernicita sau persoanele care, sub autoritatea directa a operatorului sau a persoanei imputernicite, sunt autorizate sa prelucreze date.
Autoritatea de Supraveghere este Avocatul Poporului art 21 (1).
Conf art. 22. (1) Operatorul este obligat sa notifice autoritatii de supraveghere, personal sau prin reprezentant, inainte de efectuarea oricarei prelucrari ori a oricarui ansamblu de prelucrari avand acelasi scop sau scopuri corelate
Eu zic ca ar fi mai bine sa studiati intai aceasta lege si apoi sa mai intrebati.
Dupa ce iti faci firma intri pe site-ul de la ANSPDCP si in coltul din stanga sus ai o sectiune de depunere noticare care te va ajuta sa te inregistrezi ca operator de date cu caracter personal.

Inregistrarea nu costa nimic si nu implica alte costuri.
Ultima modificare: Luni, 8 August 2011
Bogdan Tulai, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Protectia datelor personale???!!!! MARY_55 MARY_55 Buna seara, Notele obtinute la facultate, nu sunt \"date personale\"? Ele pot fi postate pe internet??? (vezi toată discuția)
Legea 677/2001 - registrul de evidenþã a prelucrãrilor de date cu caracter p ersonal M. Gradinaru M. Gradinaru In conformitate cu prevederile Legii nr.230/2007, reprezentantii Asociatiilor de proprietari solicita proprietarilor copii ale actelor de proprietate, precum ... (vezi toată discuția)
Date caracter personal pentru comenzi online burclaudiu burclaudiu Buna seara! Detin o firma si urmeaza sa vand produsele online pe baza de comanda si o sa primesc numele si adresele clientilor. Este nevoie sa ma ... (vezi toată discuția)