avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CCC direct din cel anterior?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CCC direct din cel anterior?

daca o femeie naste al doilea copil inainte de terminarea concediului de doi ani pentru primul copil, va intra direct in concediul pentru al doilea copil?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:24, 4 August 2011
bineinteles, intrucit legea nu face nici o distinctie in acest sens, i nsa se va lua in caklcul numai vemniturile obtinute cu titlu de indemnizatie pe ultiumele 12 luni
panaitescuadrian a scris:

daca o femeie naste al doilea copil inainte de terminarea concediului de doi ani pentru primul copil, va intra direct in concediul pentru al doilea copil?


Da, va intra direct in CCC pentru cel de-al doilea copil , dar dupa terminarea primului CCC.

Art. 9 din OUG nr.111/2010 prevede:
(1) Concediul si indemnizatia lunara prevazute la art. 2 alin. (1), art. 5 si 6, precum si stimulentul de insertie prevazut la art. 7 se cuvin pentru fiecare dintre primele 3 nasteri sau, dupa caz, pentru primele 3 situatii prevazute la art. 8 alin. (2).
(2) La stabilirea celor 3 nasteri si, dupa caz, a celor 3 situatii se iau in calcul si cele pentru care s-a beneficiat de concediu si indemnizatie, precum si de stimulent in baza Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 7/2007, cu modificarile si completarile ulterioare.
(3) Situatia copilului nascut mort sau situatia in care acesta moare in perioada corespunzatoare concediului de maternitate nu se are in vedere la stabilirea primelor 3 nasteri pentru care se acorda drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta.
(4) Durata de acordare a concediului prevazut la art. 2 alin. (1) se prelungeste corespunzator in cazul suprapunerii a doua sau trei situatii de natura a genera acest drept, in conditiile prevazute la alin. (1) si (2).
(5) In cazurile prevazute la alin. (4) se acorda o singura indemnizatie, in cuantumul prevazut de prezenta ordonanta de urgenta.
(6) Pe perioada suprapunerii situatiilor prevazute la alin. (4), cuantumul indemnizatiei lunare se majoreaza cu suma de 600 lei pentru fiecare dintre copii, incepand cu cel de-al doilea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu ingrijire copil cami_cami55 cami_cami55 Buna ziua, m-ar interesa cum se calculeaza indemnizatia de ingrijire copil in cazul in care nasterea celui de-al doilea copil are loc in perioada in care ... (vezi toată discuția)
Legea mamelor 2011 - al doilea copil Crista82 Crista82 Ma aflu in concediu pentru cresterea copilului de un an (deci in conditiile vechii legi a mamelor) si mai am de efectuat inca un an din concediu. Doresc sa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere (pt al 2-lea) copil dupa 01.01.2011 anabelle anabelle Buna ziua, In prezent sunt mamica unui copil nascut pe 12.02.2010 (1 an si 3 sapt.) si sunt din nou insarcinata. Momentan nu stiu data exacta a celei de-a ... (vezi toată discuția)