avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Absolvent de master + cim pe perioada determinata. Pot ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Absolvent de master + cim pe perioada determinata. Pot beneficia de indemnizatie de somaj?

Buna seara,
In timpul cursurilor de master am lucrat cu contract pe perioada determinata de 6 luni (martie 2010 - septembrie 2010). Dupa incetarea contractului, pana in prezent, nu am mai fost angajata. In iunie anul acesta am absolvit cursurile de master.
As dori sa stiu daca pot beneficia de ajutor de somaj, si daca da, in ce conditii? Ca absolvent sau ca persoana provenita din munca?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 08:06, 4 August 2011
1. Incetarea de drept a CIM va permite sa beneficiati de indemnizatie de somaj numai daca in ultimele 24 de luni ati avut 12 luni cotizate la somaj. Poate in afara de cele 6 luni ati mai avut si alte 6 luni la alti angajatori.
2. Daca nu, mergeti pe varianta cu masterul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de indemnizatie de somaj? jojo2 jojo2 pe cartea de munca am o perioada de 10 luni, la 2 firme diferite, perioada cumulata in perioada 2008-2009. momentan sunt student la master zi, cu taxa. in ... (vezi toată discuția)
Ma incadrez pentru indemnizatie de somaj? retromusculo retromusculo Pot beneficia de indemnizatie pentru somaj daca indeplinesc aceste criterii: - sunt absolventa de masterat la zi in perioada 2010-2012; - am lucrat 3 luni ... (vezi toată discuția)
Somaj dorana dorana Pot beneficia de somaj daca sunt anul 1 master la buget?Am aproape 5 ani lucrati incontinu pana acuma si 28 de ani. (vezi toată discuția)