Mama are 73 ani si doreste sa-mi treaca casa pe numele meu .
Ce varianta sa alegem ca sa nu ne coste prea mult si dupa moartea ei sa nu mai fiu nevoita sa mai fac alte acte .
Daca nu mai aveti frati alegeti donatia, daca ma aveti frati alegeti cntractul de vanzare cumparare sau contractul de intretinere, in ambele cazuri putand fi instituit un drept de uzufruct viager in favoarea ma,ei dumneavoastra.
Daca sunteti singurul copil sa faca donatie cu uzufruct viager. Nu platiti impozit. Platiti doar onorariul notarului. Dar costurile sunt cam aceleasi ca la succesiune daca o faceti pana in 2 ani.
In cazul in care aveti frati vanzare cu uzufruct poate fi atacata ca donatie deghizata, este prezumtie legala. Un contract de intretinere ar fi mai bun.
in primul rtand nu nue ati dat informatii importante. Mai aveti frati?
Contractul de intretinere este acel contract translativ de proprietate in care creditorul obligatiei de intretinere instraineaza un bun imobil debitorului obligatiei de intretinere in schimbul intretinerii sale pana la deces. aceasta obligatie de intretinere trebuie sa fie stipulata clar in contract in ce consta: hrana, medicamente, plata asistentei medicale, haine, etc.la acest contract insa este obligatoriu prezenta asistentului de la autoritatea tutelara.
Testamentul este actul personal, prin care testatorul dispune la incetarea lui din viata ca averea lui, sau o parte din ea sau un anumit bun sa treaca in patrimoniu altei persoane , numita legatar. Legatarii pot fi universali (pt tot patrimoniul ), cu titlu universal (pt o fractiune din patrimoniu) si cu titlu particular (pt un anumit bun din patrimoniu).
Insa si cu testament facut, dvs tot trebuie sa deschideti succesiunea si sa obtineti certificat de mostenitor.
v am spus orice varianta ati alege de plata tot aveti....